Najnovije

Napad taktičkim nuklearnim oružjem na ukrajinske trupe kod Zaporožja kao sve realnija mogućnost

Pre neki dan je u Beču šef ruske delegacije na razgovorima o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov upozorio Zapad na slanje naoružanja i vojne opreme Ukrajini, koji su naoružani oklopnim potkalibarskim granatama sa uranijumskim jezgrom.

Nuklearna eksplozija (Foto: jutjub)

„Upozoravamo zapadne sponzore kijevske vojne mašine da ne podstiču nuklearne provokacije i ucene. Znamo da su tenk Leopard 2, kao i borbena vozila pešadije Bredli i Marder, naoružani oklopnim projektilima sa uranijumskim jezgrom. NJihova upotreba neminovno dovodi do kontaminacije područja.

Desilo se to u Jugoslaviji, u Iraku. Ako ovakvi projektili za tešku vojnu opremu NATO-a budu isporučeni Kijevu, to ćemo smatrati upotrebom prljavih nuklearnih bombi protiv Rusije, sa svim posledicama koje iz toga proizilaze“, rekao je Konstantin Gavrilov, govoreći na Forumu za bezbednosnu saradnju OEBS-a.

Koje mere za suzbijanje i suzbijanje upotrebe takve municije Rusija može da preduzme u slučaju njene upotrebe?

Očigledno, ovo će odvezati ruke Ruske Federacije za upotrebu taktičkog nuklearnog oružja manje snage. Zauzvrat, udar sa takvom municijom na grupaciju od četrdeset hiljada vojnika, koja se sada formira u regionu Zaporožja, bio bi sasvim realan, smatra većina vojnih analitičara.

Portal Ruskaja Vesna tvrdi da bi ovo bio potez koji bi dramatično i kvalitativno promenio celu situaciju na ukrajinskom teatru rata, s obzirom na to da će upravo zapadni tenkovi ojačati ovu grupaciju kako bi probili odbranu ruskih trupa u zaporoškom pravcu i preskli kopneni koridor prema Krimu. Stoga, naravno, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije razmatra takav scenario.

Štaviše, lokacija ove grupacije je dobro poznata i neće biti teško uništiti je taktičkim nuklearnim oružjem.

Takođe je vredno podsetiti da ukrajinska vojska već dugo koriste oružje sa radioaktivnom municijom, na primer, protivtenkovski raketni projektil '’Milan'’..

Možda bi upotreba taktičkog nuklearnog oružja manje razorne moći ipak mogla da ohladi umove nepromišljenih političara kako u Kijevu tako i na Zapadu i, na kraju, da primora kijevski režim za pregovarački sto, zaključuje Ruskaja Vesna.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA