Najnovije

IZRAEL ZAPOČEO VOJNU OPERACIJU PROTIV IRANA? Serija napada na vojnu infrastrukturu (FOTO/VIDEO/MAPA)

Nepoznati dronovi, najverovatnije "kamikaze" napali su fabriku odbrambene industrije u Isfahanu. Ministarstvo odbrane poručuje da je napad osujećen.

Napad na Iran (Foto: Jutjub)

Iransko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je bučnu eksploziju u vojnoj fabrici u Isfahanu, gradu u centralnom delu Irana, izazvao neuspešan napad dronovima.

"Jedan od (dronova) je pogođen od strane... PVO, a druga dva su uhvaćena u odbrambene zamke i dignuta u vazduh. Srećom, ovaj neuspeli napad nije doveo do žrtvi i pričinjena je manja šteta na krovu radionice", saopštilo je ministarstvo.

Iranske novinske agencije ranije su izvestile o glasnoj eksploziji i prikazale snimke na kojima se vidi bljesak svetlosti u fabrici, koja se navodno bavi proizvodnjom municije. Na snimku se vide i vozila hitne pomoći i vatrogasci.

Iran je u julu saopštio da je uhapsio diverzantski tim kurdskih militanata koji rade za Izrael, a koji su planirali da raznesu centar odbrambene industrije u Isfahanu.

Do napada je došlo usred pojačanih tenzija sa Iranom zbog iranskog nuklearnog programa. Naime, Tel Aviv tvrdi da Iran nastoji da razvije nuklearno oružje, što Teheran poriče.

U međuvremenu je TV kanal Al Arabija saopštio da je Izrael izvršio ovu seriju napada dronovima na iransku vojnu infrastrukturu. Tel Aviv se nije zvanično oglasio posle ovih događaja.

Vagnerovu molbu američkom ministarstvu finansija pročitajte OVDE.

Izvor: Rojters/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA