Najnovije

Albanski mediji su najsramniji od svih: Evo kako su "ispratili" istorijsku titulu Novaka Đokovića

Novak Đoković je u celom svetu bio tema broj jedan, ne samo na sportskom nivou, već kao globalna udarna vest. Oborio je večni rekord Grend slema, osvojio jubilarni 10. Australijan open i ukupno 22. Grend slem pehar, čime se izjednačio sa Nadalom, ali zbog svih drugih statističkih parametara postao najveći svih vremena.

Mnogi mu se dive širom sveta, jer je ova pobeda bila i najbolja osveta za sve što su mu u Australiji uradili pre godinu dana, kada su ga zatočili, a potom i deportovali. Bila je to pobeda svog stava nad nečim što nameću mediji i politika, pobeda da je nepovredivost fizičkog integriteta ultimativno ljudsko pravo.

Zbog toga je ovaj Novakov trijumf bio više od obične sportske vesti, a to dokazuju i tekstovi širom sveta, od Australije, do Španije i Engleske.

Ali, postoje i oni koji su se ponašali kao da se istorijsko finale nije ni odigralo. Oni koji su pokazali koliko su neprofesionalni i mali.

U pitanju su albanski mediji. Na najvažnijim albanskim portalima nema ni slova o Novakovoj istorijskoj tituli.

Koha Jone, Koha Ditore, Telegrafi, Zeri... Niko od njih se nije udostojio, da makar i informativno objavi vest da je Đoković šampion Australijan opena i rekorder po broju Grend slemova.

Iako imaju sportske rubrike, neki i tenis kao potkategoriju, o najvažnijem sportskom događaju meseca nisu imali ni slovo. Možemo samo da pretpostavimo da je to samo zato što je Srbin ušao u istoriju kao najveći ikada i postao GOAT. Ta reč posebno boli.

Jedino gde je Novak pomenut kada je u pitanju Australijan open, jeste tekst Zerija gde je istaknuto da su navijači tokom meča Đoković - Rubljov imali zastave sa likom Vladimira Putina i slovom "Z", dok je Telegrafi pravio tekst o tome kako je Novak "konzumirao piće iz misteriozne flaše, na koju su mu članovi tima zalepili etiketu, koju je kasnije čitao.

U tekstu se skandalozno spekuliše da li je Novak Đoković tom prilikom konzumirao zabranjene supstance i da li mu je to pomoglo da pobedi?! Sramnije i neprofesionalnije teško da može od ovoga.

Pregledom teniske kategorije Telegrafija, na primer, vidite da su uredno objavljivali da je prošle godine Rafael Nadal osvojio Australijan open, na to su dodali i njegove emotivne reakcije, objavili su i kada je osvojio Rolan Garos. Novak im ja poremetio planove na Vimbldonu, pa izveštaj sa finala najslavnijeg teniskog turnira nisu imali, a objavili su ko su osvajači US Opena, gde Novak nije mogao da učestvuje.

Sada ponovo nemaju izveštaj sa Australijan opena, a nadajmo se da će im teniska rubrika potpuno "zamreti" ove sezone i da neće imati izveštaje i sa preostala tri Grend slema.

Ukrajinci krenuli u bežaniju, ali je ruski projektil bio brži (VIDEO)

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA