Najnovije

ŠAMAR ZELENSKOM: Pronađite sopstvene poreske obveznike

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski više ne bi trebalo da se oslanja na sredstva izdvojena za pomoć Kijevu iz državnog budžeta Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je poznati američki novinar Kajl Beker.

Volodimir Zelenski. (Foto: Jutjub)

Beker, kojeg na Tviteru prati više od četvrt miliona ljudi, na ovoj društvenoj mreži eksplicitno je poručio ukrajinskom predsedniku da je od SAD dosta kada je u pitanju pomoć Kijevu.

"Pronađite sopstvene poreske obveznike", napisao je Beker na Tviteru reagujući na tvit Vladimira Zelenskog u kojem, pod maskom čestitki novoizabranom predsedniku Kongresa Kevinu Makartiju izražava nadu da će podrška Bele kuće ostati trajna i dovesti do "pobede" Kijeva.

Beker, koji se suprotstavio slanju dodatne pomoći Ukrajini, trenutno vodi sopstvenu medijsku kompaniju, a njegove članke i priloge kao novinara "Foks njuza" i "NJuzmaksa" pročitalo je i pogledalo više od 100.000.000 jedinstvenih korisnika, navodi se na njegovom profilu na Instagramu.

Portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer objavila je u petak da je opredeljen najveći paket pomoći u istoriji za Ukrajinu u vrednosti od tri milijarde dolara. Kako se navodi u saopštenju Pentagona, u paketu su i protivvazdušne rakete sa radarskim navođenjem.

Pored toga, Ukrajini će biti isporučeno 50 borbenih vozila pešadije, sto oklopnih transportera, 500 protivtenkovskih projektila, municija za višecevne raketne sisteme HIMARS, haubice, kao i desetine hiljada artiljerijskih i minobacačkih granata.
Vašington je najavio i izdvajanje 682 miliona dolara zemljama NATO-a za kupovinu naoružanja koje su one donirale.

Uprkos tome, u Kongresu se sve češće čuju apeli da prestane da troši novac američkih građana na sponzorisanje režima Vladimira Zelenskog. U većini slučajeva ovakve apele upućuju republikanci. I sam Makarti je ranije izjavio da namerava da zaustavi "rasipničku potrošnju Vašingtona" i rast javnog duga zemlje.

Od početka ruske specijalne operacije koja je počela 24. februara, zapadne zemlje, predvođene Sjedinjenim Državama, nastavljaju da upumpavaju u Kijev oružje, kao i obaveštajnu pomoć, razarajući i iscrpljujući sopstvene arsenale.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov je više puta izjavio da nastavak snabdevanja vojnom opremom dovodi do zaoštravanja sukoba i da ne sluti na dobro Ukrajini.

OSTALI SMO DO POSLEDNJE KAPI KRVI Ukrajinski vojnik snimio oproštajnu poruku u Soledaru: Zbogom rodbino, volim vas! (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA