Najnovije

KUPI KARTU DA ZELENSKI DOBIJE DRON: Antiruska emigracija organizuje koncert u Beogradu

U Domu omladine Beograda sutra uveče od 19 sati koncert će održati „LJapis Trubeckoj“, beloruska pank-rok grupa koju predvodi kontroverzni umetnik Sergej Mihalok.

Ukrajina (Foto: Generalptab OSU)

Kao što je IN4S ranije pisao, antiruska emigracija u Beogradu je najavljivala ovaj koncrt prethodnih nedelja. Međutim, pisalo se u medijima da se koncert odlaže i premešta, da bi se ispostavilo da će se ipak održati u Domu omladine. Takođe, pojavila se i informacija da koncert ove „muzičke zvezde“ organizuje ruska emigracija.. Dakle antiruska rusofobna emigracija organizuje koncert Sergeja Mihalokova u Beogradu.

Telegram kanal Analiza stanja apeluje na državu Srbiju da hitno mora da zabrani, kako piše, ovu „svinjariju“.

„Nadležni neka reaguju jer nema nikakve potrebe da se u našem gradu i uopšte državi izazivaju bilo kakve tenzije“ piše na telegramu.

Rođen u Drezdenu, Mihalok je autor i nezvanične himne krvavih protesta na Majdanu „Vojnici svetlosti“ i otvoreni „borac za ukrajinske interese“. Prvobitni spot za ovu pesmu zamenjen je prizorima nereda na Majdanu. Ova pesma ima nekoliko verzija, u jednoj su uz stih refrena „Raduj se, čekiću u jakoj ruci“ prikazani ukrajinski vojnici dok sa zoljama na ramenima igraju na poljani, a u drugoj se pojavljuje i Zelenski pod punom ratnom opremom na frontu.

Upravo zbog svojih „zasluga“ na Majdanu, Mihaloku je početkom 2015. odobren boravak u Ukrajini, a kasnije je dobio i njihovo državljanstvo.

Na društvenim mrežama mesecima unazad reklamira „dobrotvornu turneju“ benda „LJapis Trubeckoj“ navodeći da su sva sredstva prikupljena na koncertima usmerena za „humanitarnu pomoć“ u vidu oružja:

– Vaša karta će postati donacija za automobil za Oružane snage ili dron. A kad dođe Pobeda – vaša donacija biće ulaznica za veliki koncert u Palati sportova u Kijevu – poziva Mihalok svoje pristalice.

Organizaciju koncerta pomaže Anastasija Murdžinskaja iz nevladine organizacije „Čini dobro“, čija je agenda oslonjena na akcije usmerene protiv specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini. Kako saznaju „Novosti“, Mihalok će se pre koncerta sastati sa ukrajinskim ambasadorom u Beogradu Vladimirom Tokačem, a za karte je zainteresovana antiputinovska ruska emigracija u Srbiji.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA