Najnovije

Ministarstvo unutrašnjih poslova: Uhapšene tri osobe zbog poziva na nasilno rušenje Vlade i predsednika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i nadležnim tužilaštvima u Beogradu i Novom Sadu, uhapsili su Damjan Knežević (35), Dejan Zlatanović (52) i D. B. (36) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, dok se D. B. tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Knežević je vođa organizacije Narodne patrole, Zlatanović urednik Srbin infa, a D.B. aktivista Narodnih patrola.

Trojica uhapšenih terete se da su pozivali građane da se okupe u većem broju u Beogradu i da nasilno sruše Vladu i predsednika Republike Srbije.

Policija je kod D. B. pronašla karabin sa optikom i pripadajućom municijom koji mu je, kako se sumnja, prethodno predao M. J. (22), koji je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. M. J. je, kako se sumnja, to oružje prethodno otuđio, pa se tereti i za krivično delo teška krađa, stoji u saopštenju.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšen je i I. T. (28).

„Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima“, zaključuje se u saopštenju.

Zlatanović je uhapen zbog izjave “Ko potpiše njega ubiše” u kontekstu da niko ne sme da potpiše priznanje tzv. Kosova u kojoj su režimski mediji i policija po svemu sudeći prepoznali predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića. Razlozi zbog kojih je Knežević uhapšen su nejasni.

HOROR U MARIINKI: Artiljerija razvaljuje Ukrajince, Rusi pronalaze podrume pune leševa (VIDEO)

Izvor: N1/ Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA