Najnovije

ARESTOVIČ O UKRAJINCIMA: Mi smo ovde u stvari Rusi

Bivši savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič optužio je Moskvu da je ukrala status Rusije 302. godine.

Ukrajina i Rusija (FFoto: RIA Novosti)

U intervjuu na Jutjub kanalu Julija Latinjina, Arestovič je naveo da jedini koji mogu da konkurišu Moskvi za titulu Rusa su Ukrajinci. Prema njegovim rečima, Moskovija je ukrala „brend“ Rusije, prisvojila ga sebi i priznala se kao ruska. Arestovič smatra da je ovo što se sada dešava pokušaj da Ukrajinci nestanu i zaborave ko su.

„Mi smo ovde Rusi, u stvari. Ako jeste, to je prilično istorijski tačno. Pa tako da postoji razlika između Rusa, koji su sada navikli da se zovu Rusi, „Rusi“, odnosno jedno „s“ i meki znak. (...) A Moskovija je ukrala brend i kao svaki lopov zauvek ćete imati problema sa tim. Zato moramo nestati. Zadatak je da nestanemo, a zadatak je da zaboravimo ko smo. To je glavni zadatak koji rešava Rusko carstvo“, rekao je Arestovič.

Prethodno, Arestovič je napustio mesto savetnika šefa predsedničke kancelarije nakon skandala u Dnjepropetrovsku, kada je 14. januara raketa pala na stambenu zgradu i delimično ju je uništila, nanevši štetu za 44 stanovnika. Arestovič je rekao da je za takav incident kriv ukrajinski PVO sistem.

Posle takve izjave predsedničkog savetnika, mnogi političari su se zalagali za smenu Arestoviča sa funkcije, ali je on sam podneo ostavku.

O novim legitimnim ciljevima Rusije pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA