Najnovije

DODIK: Jedinstvo Srpske i Srbije - garant napretka

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da su Republika Srpska i Srbija u svemu su zajedno, da je njihovo jedinstvo garant napretka i da se vidi na svakom koraku, u svim zajedničkim projektima, kao i u vrednostima koje dele.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

- To smo pokazali i u sedmici iza nas u kojoj je i Republika Srpska na poseban način obeležila Dan državnosti Srbije, vatrometom u Banjaluci i osvetljavanjem Palate u bojama srpske zastave, i pokazala važnost ovog datuma", napisao je Dodik na Instagramu.

Kaže da je to jednako praznik i za Srbe u Republici Srpskoj.

- Republika Srpska proslavlja 9. januar, ali i Dan državnosti Srbije, 15. februar, kao i naš zajednički praznik 15. septembar, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave - ističe Dodik.

Dodik je naglasio da je Srpska ponosna na svoj tim spasilaca koji se vratio iz Turske te da je on odlučio da svaki član tima bude nagrađen sa po 5.000 KM za izuzetnu humanost i hrabrost koju su pokazali, ali i patriotizam prema Republici, predstavljajući je u najboljem svetlu u misiji spasavanja i pomoći nastradalima u zemljotresu.

- Takođe, doneli smo odluku da pošaljemo konvoj od deset šlepera pomoći narodu Turske i Sirije - podsetio je Dodik.

Kaže da se protekle sedmice sastao sa ambasadorom Slovačke u BiH Romanom Hlobenom, kojem je poželeo dobrodošlicu u Republiku Srpsku i uspešan mandat, a razgovarao je i sa ambasadorom Austrije Urlike Hartman.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA