Najnovije

Šest scenarija za kraj rata u Ukrajini

Završetak sukoba u Ukrajini može da se dogodi po jednom od šest scenarija, tvrdi diplomatska dopisnica britanskog lista Tajms Ketrin Filp u članku objavljenom u četvrtak, 23. februara.

Ukrajina (Ilustracija: RIA FAN)

Nabrajajući moguće scenarije, Filp je sugerisala da bi dve strane mogle da zaključe mirovni sporazum. Razmišljajući o ovom ishodu, ona je izjavila da Moskva želi da „prisili Kijev na nepovoljan mir“. Ona je istovremeno napomenula da bi bio težak zadatak dovesti za pregovarački sto predstavnike ukrajinske strane. Drugi scenario koji se Filpovoj čini mogućim je „rat na iscrpljivanje“.

Treći scenario uključuje prekid vatre koji bi mogao da zamrzne sukob. Četvrti scenario predviđa „povlačenje Rusije i pobedu Ukrajine“, a autorka članka napominje da ostaje nejasno kako izgleda pobeda Kijeva.

Peti scenario je „raspad Ukrajine i pobeda Rusije“, a opisujući šesti mogući scenario Filpova ukazuje na „nuklearni rat ili intervenciju NATO-a“. Istovremeno, ona je naglasila da „crvena linija“ koja bi mogla da natera alijansu da interveniše može biti samo upotreba nuklearnog oružja.

O kineskom rešenju za kraj rata u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA