Najnovije

OTKAZAN KONCERT LAJBAHA U KIJEVU: Neće da govore protiv Rusa, rekli svoj stav o ratu (VIDEO)

Poznata slovenačka rok grupa Lajbah otkazala je koncert u Kijevu, jer je od članova benda traženo da izjasne da su svi Rusi loši i da je sva ruska umetnost bezvredna, na šta nisu pristali.

Lajbah (Ilustracija: Jutjub)

Mada je grupa Lajbah podržala Ukrajinu i objavila da je koncert - znak podrške Kijevu, u ukrajinskoj javnosti došlo je do podele jer se nekima nisu svideli stavovi slovenačkog benda o ratu.

Naime, članovi grupe su naveli za britanski Gardijan da je sukob u Ukrajini "cinični posrednički rat za geostrateške interese supersila i finansijskog kapitala (vojne industrije itd.)". 

Lokalni organizator koncerta objavio je da je koncert otkazan zbog žučne polemike o stavovima grupe o uzrocima rata u Ukrajini.

- Kako bismo sprečili nepotrebnu podelu Ukrajinaca na različite tabore i eliminisali uzrok razdora, odlučili smo da otkažemo koncert - objavio je organizator.

Inače, bend Lajbah je pre 8 godina objavop pesmu pod naslovom '’Rusija'’, u kojoj je opevana veličina ruske države i koristi se deo himne SSSR i Rusije.

Interesantno je da je taj ljubljanski sastav jedini zapadni bend koji je nastupao u Severnoj Koreji, a o tom koncertu je objavljen i dokumentarni film.

Izvor: SRNA/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA