Najnovije

PUKOVNIK MEKGREGOR: Rusija nastavlja rat do potpunog poraza ukrajinske vojske

„Neće stati dok ne unište Oružane snage Ukrajine koje predstavljaju pretnju Rusiji. Mi to zovemo 'invazija', ali u stvari to je kontranapad”, smatra američki pukovnik Daglas Mekgregor.

Ruska vojska (Foto: RIA Novosti)

Rusija će nastaviti specijalnu operaciju do potpunog poraza Oružanih snaga Ukrajine, koje su uz pomoć Zapada postale pretnja njenoj bezbednosti, izjavio je bivši savetnik američkog ministra odbrane, pukovnik Daglas Mekgregor, prenosi RIA novosti.

„Neće stati dok ne unište Oružane snage Ukrajine koje predstavljaju pretnju Rusiji. Mi to zovemo 'invazija', ali u stvari to je kontranapad. Rusi odgovaraju na pretnju koja je proširila svoje metastaze širom Istočne Ukrajine i trebalo je da uništi samu Rusiju“, poručio je Mekgregor na svom Jutjug blogu.

Prema njegovim rečima, odluku o potpunoj demilitarizaciji Oružanih snaga Ukrajine doneo je predsednik Vladimir Putin na početku specijalne operacije.

Mekgregor je ranije procenio ukrajinske žrtve na 150.000.

Kako je naveo, zbog nedostatka sredstava za mobilizaciju, Kijev mora da preduzme hitne mere i regrutuje u vojsku tinejdžere od 13 godina i vojno nesposobne.

Istovremeno, on je visoko ocenio obučenost pripadnika ruske vojske i odgovoran pristup izvršavanju borbenih zadataka, prenosi Tanjug.

Moskva od 24. februara sprovodi specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Oružane snage imaju zadatak da oslobode Donbas i garantuju bezbednost Rusije.

O likvidaciji američkog vojnika u Bahmutu pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA