Najnovije

Miroslav Aleksić: Sednica o Kosovu pokazala da je „car go“

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je skupštinska sednica o Kosovu pokazala da je "car go", jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije mogao da navede ništa što je Srbija dobila u kosovskim pregovorima koje je vodio prethodnih 10 godina, saopštila je ta partija.

Vučić je nizao poraze 10 godina u pregovorima o Kosovu i nije uspeo da isposluje ništa u interesu našeg naroda. Srbija je izgubila sve što je imala na severu, a Albanci su dobili vlast u tom delu pokrajine i sve što nisu imali posle 1999. godine, rekao je Aleksić televiziji Nova S.

On je dodao da Vučić nije dobio ni formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), nego se „busao u patriotske grudi i ponavljao kako ne da Gazivode da bi na kraju sve predao“.

Albanci su shvatili da je Vučić slab pregovarač, jer je ucenjen kriminalom, aferama i korupcijom i sada neće da daju ni ZSO nego idu dalje sa novim zahtevima, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da Vučić nije imao odgovor ni na jedno pitanje koje mu je u parlamentu postavio kao šef poslaničke grupe Narodne stranke, a skupštinsku sednicu je pretvorio u predstavu bez mogućnosti da se na njoj definiše državna politika.

Prema njegovom mišljenju, Srbija mora da odbije francusko-nemački sporazum, jer prihvatanjem ne dobija ništa, a gubi teritoriju, pošto taj dokument predviđa članstvo Prištine u UN.

Odbijanjem tog plana Srbija ne bi izgubila ništa, to je sasvim sigurno. U EU nema konsenzusa za uvođenje sankcija Srbiji, a strane firme su ovde došle zbog svog profita i interesa, a ne zbog političkih razloga, ocenio je Aleksić.

Ukrajinci spremaju kontraofanzivu na ovom delu fronta: Rusi izgubili inicijativu, dovlače pojačanja i spremaju odbranu

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA