Najnovije

Kijev sprema veliko povlačenje na liniji odbrane u LNR - bolnice pune leševa vojnika

Oružane snage Ukrajine pripremaju drugu liniju odbrane u LNR uoči mogućeg povlačenja, saopštio je komandant specijalne jedinice „Ahmat“ i zamenik komandanta drugog armijskog korpusa Narodne milicije LNR Apti Alaudinov za televiziju „Rusija 1“.

„Mislim da je nedvosmisleno pitanje da će ukrajinska vojska morati da se povuče. Pripremaju položaje, drugu liniju odbrane, pripremaju ešalon. Međutim, mislim da i oni sami shvataju da će morati da se povuku. Protivnik aktivno radi na podizanju drugog ešalona linije odbrane“, rekao je Alaudinov.
Kako je dodao, Kijev pokušava da zadrži položaje te stoga prebacuje rezerve i iz pravca Harkova i Hersona, ali trpi velike gubitke.

„Situacija se razvija veoma povoljno u zoni naše odgovornosti. I mi napredujemo, kao i naši susedi sa leve strane, DNR. Juče je zauzeto veoma ozbiljno uporište", rekao je Alaudinov.

Bolnice blizu fronta pune leševa ukrajinskih vojnika

Američki list NJujork tajms prenosi da je ukrajinska vojska pretrpela teške gubitke u Donbasu, kao i da se vojnici žale na nedostatak oružja i municije.

List navodi da je u jednoj od bolnica blizu fronta, na teritoriji koja je pod kontrolom Kijeva, mrtvačnica bila prepuna tela ukrajinskih vojnika, dok su u drugoj bolnici nosila sa ranjenicima stajala čak i u hodnicima, kao i da su gotovo celog dana pristizala vozila hitne pomoći.

„Ukrajinski vojnici, izmučeni posle gotovo 12 meseci žestokih borbi... govore d imaju tenkove i artiljeriju, ali da ni jednog, ni drugog nemaju dovoljno, a da municije imaju mnogo manje nego protivnik“, navodi list.

BERIĆ JAVLJA SA FRONTA: Žestoko je - krenuo je ozbiljan napad (VIDEO)

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA