Najnovije

VELIKA VOJSKA KRENULA IZ GROZNOG: Svako može da postane borac ''Ahmata'' (VIDEO)

Još jedna multinacionalna grupa dobrovoljaca otišla je u Donbas iz Groznog, saopštio je predsednik Ramzan Kadirov.

Kadirovci )Foto: RIA Novosti)

'’Među njima nisu samo stanovnici Čečenske Republike, već i stanovnici drugih regiona Rusije koji su izrazili želju da stanu u odbranu svoje domovine'’, napisao je čečenski lider

Pre slanja na front, dobrovoljci su završili obuku na Ruskom univerzitetu specijalnih snaga u Gudermesu. Regionalni javni fond Heroj Rusije Ahmat-Hadži Kadirov je svakom od njih obezbedio pune komplete borbene opreme, uključujući pancire, komplete prve pomoći, komplete odeće i uniforme.

'’U zonu SVO su borce ispratili draga braća: predsednik parlamenta Čečenske Republike Magomed Daudov, zamenik predsednika Vlade Čečenske Republike Abuzajd Vismuradov, ministar unutrašnjih poslova Čečenske Republike Ruslan Alhanov i drugi zvaničnici. .

Kao što sam više puta naglasio, po dolasku na mesto, dobrovoljci će moći da konsoliduju svoje borbene veštine na drugoj i trećoj liniji pre odlaska na prvu. Ovakva praksa omogućava minimiziranje gubitaka među vojskom'’, zaključuje Kadirov.

Predsednik čečenije je na kraju svoje objave napisao brojeve telefona za sve kojžele da postanu borci jedinica za specijalne operacije '’Ahmat'’ i takođe je uputio zainteresovane u gradsku administraciju Groznog.

O zarobljavanju prvog '’leoparda'’ u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA