Najnovije

''KRILATA PEŠADIJA'' NAPADA: VDV lovi ukrajinsku vojsku po šumama (VIDEO)

Izviđači Ivanovske divizije vazdušno-desantne vojske (VDV) su primetili da se jedan ukrajinski odred kreće ka položajima ruskih padobranaca kod Kremenaje (LNR), piše Ruskaja Vesna u reportaži sa fronta.

VDV (Foto: RIA Novosti)

Odlučeno je da se uđe u borbu i uništi ukrajinska vojska bacačima granata i pešadijskim oružjem. Pošto je došao pod vatru, ukrajinska vojska je pobegla, uz gubitke od nekoliko poginulih i ranjenih.

Ovakvi naleti ukrajinskih snaga svakodnevno se zaustavljaju duž celog fronta.

„Prvi put kada smo ušli, još uvek nisu znali ko je ovde. Zagrizli su, išli su u punu visinu, srljali, urlali. Ali kada smo došli ovde, izviđali situaciju, počeli da im zadajemo košmare, već su prestali da vire“, kaže Dmitrij, komandant vazdušno-desantnog odreda.

Tokom ofanzive, desant je napredovao i napredovao preko linije fronta, ponekad je bilo potrebno boriti se sa četom u 3 pravca odjednom. Bilo je teško, ali nema nemogućih zadataka za desant. Niko osim nas!'’, govore vojnici sa osmehom.

Sada su Oružane snage Ukrajine odbačene na razdaljinu do pola kilometra, artiljerija im ne dozvoljava da se učvrste na novim položajima. Pogađali su precizno svim kalibrima, uključujući i 57 mm protivvazdušne artiljerijske sisteme S-60 ugrađene na vozila Ural-4320.

Bahmutsku zamku pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA