Najnovije

BESTIDNO! Austrijski ekonomista traži uklanjanje spomenika Milici Rakić (FOTO)

Austrijski ekonomista Gunter Felinger zatražio je uklanjanje spomenika stradaloj deci u NATO bombardovanju 1999. godine koji je postavljen u parku na Tašmajdanu.

Milica Rakić (Foto: Jutjub)

On je na svom Tviter nalogu objavio fotografiju spomenika koji nosi lik Milice Rakić i napisao da isti predstavlja „izvrtanje činjenica“ te da Srbija, kako on kaže, „ostaje kolevka evropskog antiamerikanizma“.

„Dokle god Srbi, pa čak i neki austrijski političari ekstremne levice i desnice podržavaju takvo mrsko izvrtanje činjenica, jasno je da Austrija i Srbi ostaju kolevka evropskog antiamerikanizma i antinatovskog raspoloženja. Pozivam da se ovaj spomenik odmah ukloni“, napisao je Felinger u svom sramnom tvitu.

Podsetimo, spomenik „Bili smo samo deca“ u Tašmajdanskom parku bolno su sećanje na NATO agresiju u kojoj je poginulo 79 dece.

Mala Milica postala je simbol stradanja dece. Ona je poginula 17. aprila 1999. godine, u porodičnoj kući u Batajnici.

Felinger je objavio fotografiju i sa Trga republike uz opis da nikoga ne poziva da kopira njegovu posetu Beogradu, jer je opasno.

„Ja sam srećan što sam građanin EU iz Austrije, javna ličnost i veliki lik u lepom odelu, pa nijedan srpski ekstremista ne može da me dira“, napisao je on.

Kako su „Novosti“ već pisale, Gunter Felinger rođen je u Austriji i državljanin je Austrije, ali je albanskog porekla. Felinger je član ALBAH fondacije za područje Severne Makedonije.

Poznat je po tome što potencira tezu da će se Ruska Federacija i Kina u skladu sa svojim interesima suprotstaviti članstvu tzv. Kosova u Organizaciji Ujedinjenih nacija.

Izvor: IN4S/Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA