Najnovije

Novi uspeh Rusa kod Avejevke: Zauzeto još jedno naselje zapadno od grada (MAPA)

Ruska armija napreduje kod Donjecka, isterujući Oružane snage Ukrajine iz novih naselja i hvatajući Avdejevku u klješta.

Postoje izveštaji da su ruske trupe ponovo značajno napredovale u ofanzivi kod Avdijevke. Prema svim informacijama, uspeha ima u oblasti Kamenka i Stepovoe.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine prošlog četvrtka ujutru je prvi put u svom izveštaju pomenuo Stepovoe, priznajući da su se ruske trupe približile naselju.

„Ovo selo se nalazi iza Krasnogorovke, očigledno su prethodni izveštaji Rusa bili tačni i Krasnogorovku više ne kontroliše Kijev“, pišu zapadni analitičari.

Američki institut za proučavanje rata danas piše:

„Ruska armija nastavlja ofanzivne operacije na periferiji Donjecka i napredovala je ka Berdičiju, oko 10 km severozapadno od Avdijevke.

„Izveštaj Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine od 19. marta ukazao je na to da su ruske trupe verovatno napredovale dalje od Stepovoje“, dodao je Institut.

Iz jutarnjeg rezimea Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine: „Na pravcima Avdejevke, Marijinskog i Rudarskog, ruske trupe su napale u oblastima Kamenka, Avdejevka, Severni, Vođani, Berdiči i Marjinka.

UŠAO JE SAM U NEPRIJATELJSKI ROV: Neverovatna hrabrost ruskog vojnika, u borbi prsa u prsa trojicu upucao, dvojicu zarobio (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA