Najnovije

PUŠILIN: Možemo reći da je Marjinka oslobođena, ostao je samo jedan mali deo

Da bi se oslobodila Marjinka u DNR, ostaje da preuzme kontrolu nad jednim delom na zapadu grada, međutim, ukrajinske trupe pružaju otpor i nastavljaju da prebacuju rezerve, rekao je Denis Pušilin, vršilac dužnosti predsednika DNR, za TV kanal „Rusija 24“.

Ruska vojska (Foto: RIA Novosti)

„Što se tiče pravca Marjinke: nastavljaju se prilično žestoke borbe, u zapadnom delu postoji mali deo same Mariinke, tako da možemo u potpunosti da kažemo da je Marjinka oslobođena“, rekao je on.

Pušilin je naglasio da ukrajinske trupe i dalje „opiru“ i nastavljaju da prebacuju rezerve.

Vršilac dužnosti predsednika DNR je takođe naglasio da sada Zapad aktivno gura Kijev da krene u kontraofanzivu. Vlasti DNR već vide pripreme za ove akcije – ukrajinska komanda prebacuje dodatne rezerve i opremu na liniju dodira. Međutim, prema rečima Pušilina, nije poznato da li će ovo biti „tako grandiozna kontraofanziva” ili je to samo propaganda.

„Naravno, naše vojno rukovodstvo zemlje u potpunosti kontroliše situaciju i gradi mere koje bi mogle da deluju na sprečavanju takvih pokušaja Kijeva“, naglasio je on.

Pored toga, Pušilin je izvestio i o uspesima ruskih snaga na pravcu Avdejevke.

Marjinka je predgrađe Donjecka, udaljeno jedan kilometar od Petrovskog okruga glavnog grada DNR. Tu se nalaze značajni položaji Oružanih snaga Ukrajine, ovo je jedna od tačaka odakle je Donjeck redovno izložen artiljerijskom granatiranju.

Prigožinov plan za pobedu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA