Najnovije

RUSKE TRUPE STIŽU: Uhapsiti Lajčaka, proterati Hila, Borelja i sve britanske državljane! (VIDEO)

Nadam se da će sudije, koje su dozvolile da se Međunarodni krivični sud u Hagu sroza ispod svakog nivoa, biti uhapšene i da će im se suditi u Moskvi naočigled čitavog sveta, izjavio je advokat i lider Narodne mreže Vladan Glišić prilikom gostovanja u emisiji Luča, na kanalu Pravi odgovor.

Vladan Glišić (Foto: HelmKast)

Prema njegovim rečima, taj sud od samog početka bio „jedno kilavo rođeno dete“, kako je naveo, zato što Amerikanci nisu nikada hteli da prihvate da se primenjuje prema njihovim ljudima.

– Posle toga, ni Rusija ni Kina nisu to prihvatile, i kad pogledate, na teritorijama najmoćnijih država taj sud nema nadležnost – ukazao je on.

Gluišić je rekao i da je susret Si Đinpinga i Vladimira Putina u Moskvi „veliki šamar političkom zapadu“. On je rekao da treba spremno da dočekamo trenutak kada stignu „ruske i kineske oslobodilačke trupe“.

- Ako mi kao narod ovo preživimo, ne smemo više nikada da dozvolimo da se Bugari, Albanci, Bošnjaci i Hrvati izvuku ponovo, kao što su se izvukli iz Drugog svetskog rata – naveo je on.

Govoreći o tome kakve bi trebalo da preduzmemo mere za zaštitu svog teritorijalnog integriteta, rekao je da je potrebno uhapsiti Miroslava Lajčaka čim sleti u Beograd, a zatim ga prognati, takođe prognati američkog ambasadora Kristofera Hila, proterati Žozepa Borelja, Visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost, Gabrijela Eskobara, američkog izaslanika za takozvani Zapadni Balkan, ukoliko se pojave u Srbiji, i druge diplomate.

On se složio sa konstatacijom voditelja da oni nisu posrednici u pregovorima, i da je to pogrešan naziv, jer posrednik prema pravnoj definiciji označava neutralnu ličnost koja dovodi dve strane u vezu radi sklapanja određenog ugovora ili sporazuma, već su oni prema istom pravnom shvatanju zastupnici Prištine i nezavisnosti Kosova, a zastupnik ima sličnu ulogu kao posrednik, samo nije neutralan, već zastupa jednu stranu.

- Oni su prekršili mandat tako što su prestali da budu statusno neutralni, i gospodin Lajčak, i gospodin Borelj i gospodin Hil i gospodin Eskobar, svi oni moraju da dobiju etiketu „persone non grata“. I da mi tražimo njihovu personalnu zamenu, jer su prekršili pravila statusne neutralnosti. Oni nisu posrednici, nego zastupnici, i ne mogu više da borave u Srbiji jer su se pokazali kao neprijateljski nastrojeni – objasnio je Glišić.

On je predložio da istovremeno treba da proteramo sve državljane Velike Britanije iz naše zemlje. Zašto baš britanske državljane, saznaćete ako pogledate emisiju na kanalu Pravi odgovor.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA