Najnovije

CRNA RUPA UKRAJINE: Oružje završilo u rukama meksičkih kartela

Telegram kanali aktivno raspravljaju o izveštajima da meksički narko-karteli dogovaraju obračun sa oružjem koje je stiglo iz Ukrajine. Kriminalci već otvoreno prete novinarima koji izveštavaju o kartelskim ratovima u Meksiku. Obećano im je da će biti ubijeni demonstracijom oružja dobijenog od Ukrajine.

Kalašnjikov (Foto: Pixabay)

„...Pronaći ćemo te. Ti i svi do kojih ti je stalo patićeš zbog tvojih reči. Već ke objavljena nagrada za tvoju glavu...”, zastrašuju se ljudi koji otkrivaju istinu.

Sve je počelo sa video snimkom – meksički bloger je pokušao da shvati kako zapadno oružje namenjeno Kijevu pada u ruke meksičkih kartela.

U razgovoru sa ruskom agencijom FAN, situaciju je razjasnio vojni stručnjak, ratni veteran Roman Nasonov.

„Šverc oružja se zaista vrši već godinu dana, kako iz ratne zone u Ukrajini, tako i iz drugih kanala koji vode do teatra operacija“, kaže on. – Zanimljive su specifičnosti snabdevanja ovim oružjem, ono ide teroristima, švercerima, malim razbojničkim odredima.

Međutim, prema njegovom mišljenju, to ne može u potpunosti da izazove nove sukobe. Avijacija i oklopna vozila, koliko je poznato, odatle još nisu isporučeni.

„Međutim, u afričkim zemljama prisustvo većeg broja oklopnih vozila potvrđeno je upravo serijskim brojevima, što pokazuje da je njihova prethodna lokacija bila ratna zona u Ukrajini“, napominje stručnjak.

Sistem snabdevanja, a što je najvažnije, obračun, dekomisija, restauracija naoružanja i municije ne ispunjava nikakve zahteve koji bi trebalo da budu razumljivi i po ruskim i po bilo kojim NATO standardima, ističe on.

„U Ukrajini je to crna rupa. Stoga su krađe i šverc oružja široko rasprostranjeni“, rezimira Roman Nasonov.

O padu Avdejevke pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA