Najnovije

Dačić: Sankcije Rusiji mogu biti uvedene ako srpska privreda i građani počnu da trpe nepopravljivu štetu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je od početka rata u Ukrajini stav Srbije isti i da on juče nije rekao ništa novo kada je izjavio da je Srbija ostavila otvorenu mogućnost uvođenja sankcija Rusiji, ali da su mediji prenosili delove koji su im bili interesantni.

Ponovio je da stav da bi sankcije mogle biti uvedene ako srpska privreda i građani počnu da trpe nepopravljivu štetu, odnosno ukoliko bude dodatnih pritisaka, ali da za sada nije bilo potrebe da se sankcije Rusiji razmatraju.

On je istakao da ova vlast neće dovesti zemlju u izolaciju.

Dačić je na televiziji Hepi rekao da trgovinska razmena Srbije sa Rusijom nikad nije bila velika, jedva dve do tri milijarde dolara i da je od toga većina bila uvoz energenata iz Rusije, a da sada oni koji su navodno uveli sankcije imaju veću trgovinsku razmenu sa Rusijom nego ranije.

Šef srpske diplomatije rekao je da Srbija od početka podržava teritorijalnu celovitost Ukrajine i da je uvek glasala za takve rezolucije UN.

Jezive brojke ukrajinskih gubitaka u Bahmutu, nakon pada industrijske zone kijevske snage u bezizlaznoj situaciji (MAPA)

Izvor: NSPM
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA