Najnovije

DODIK: Ambasada SAD da sabere štetu načinjenu Republici Srpskoj od 1995. do 2023.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da bi Ambasada SAD u Sarajevu mogla da sabere i štetu načinjenu Republici Srpskoj od 1995. do 2023. godine jer sasvim sigurno višestruko premašuje iznos koji je naveden kao pomoć i ulaganje u infrastrukturu.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

"Bili bismo im zahvalniji da nisu donirali ni dolar, a da su se politički korektno ponašali u BiH", naveo je Dodik povodom podataka koje je Ambasada SAD dala medijima da se procenjuje da je od 1995. godine oko 638 miliona dolara uloženo u Srpsku.

Dodik je istakao da su samo za imovinu Republike Srpske, koju sada pokušavaju da otmu, date desetine hiljada života.

"Da li su to procijenili na 638 miliona dolara", napisao je Dodik na Tviteru.

U martu, kada je Vlada Srpske objavila da prekida saradnju s ambasadama SAD i Velike Britanije u BiH, aktivnosti koje Ambasada SAD sprovodi u Srpskoj iznose oko 11 miliona dolara.

Od 1995. godine je ova zemlja u BiH uložila sredstva koja premašuju dve milijarde dolara, a procenjuje se da je oko 638 miliona dolara, oko trećine, uloženo u Srpsku, saopšteno je iz američke Ambasade u BiH za Radio Slobodna Evropa.

Odnos vlasti Republike Srpske i SPC nikad bolji

Dodik je danas razgovarao u Banjaluci sa episkopom banjalučkim Jefremom i istakao da je odnos vlasti Srpske i Srpske pravoslavne crkve nikad nije bio bolji.

"Uvek rado razgovaram s NJegovim preosveštenstvom episkopom banjalučkim Jefremom. Odnos vlasti Republike Srpske i Srpske pravoslavne crkve nikad nije bio bolji. Vladika Jefrem je čovek koji svojim smirenim analizama može pomoći nama koji radimo javne poslove, on je veliki graditelj i mi podržavamo aktivnosti Eparhije", napisao je Dodik na Tviteru.

Naveo je i da je iskoristio priliku da nakon boravka na Hilandaru episkopu banjalučkom pokloni ikonu i prenese pozdrave igumana Metodija.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA