Najnovije

RUSI ZADALI STRAVIČAN UDAR NA FRONTU: "Ima mrtvih i zarobljenih"

Ruski vojnici u pravcu Kupjanska uništili su tri ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe, a takođe su poremetili rotaciju neprijateljskih jedinica na čelu, rekao je za ruske medije Sergej Žibinski, šef pres-centra grupe Zapad.

Foto: Printskrin

„U toku dana, u pravcu Kupjanska, vojna lica Grupacije Zapad otvorili su i uništili tri neprijateljske diverzantsko-izviđačke grupe iz 14. odvojene mehanizovane brigade i 103. i 105. brigade teritorijalne odbrane, a takođe su poremetile rotaciju jedinica Oružanih snaga Ukrajine u oblasti naselja Molčanovo“, rekao je Zibinski.

Pored toga, artiljerija grupe je uništila dve neprijateljske minobacačke posade u oblasti Krahmalnoje i Kotljarovka.

Zibinski je dodao da je Kijev pokušao da izvrši izviđanje u sektoru odbrane prve tenkovske armije sa snagama 115. odvojene brigade teritorijalne odbrane.

„Kao rezultat kontranapada naših trupa, neprijatelj je pretrpeo gubitke i bio je primoran da se povuče na prethodno zauzete položaje. Tokom bitke je uništeno do 15 militanata, pet je zarobljeno“, rekao je on.

Takođe, posade protivvazdušnog raketnog sistema Tor uništile su tri drona „Fjuri“ u rejonu naselja Naugolnoje i Veliki Višelok.

F-16 STIŽU U UKRAJINU?! Ratno vazduhoplovstvo najavilo pripremanje aerodroma

Izvor:  ria.ru

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA