Najnovije

ZABRANJENO ZASEDANJE U NARODNOJ SKUPŠTINI: U tajnosti se sprovodi francusko-nemački plan

Državotvorna opozicija, koju čine Novi DSS, POKS, Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri upozorava da je apsolutno nedopustivo da Srpska napredna stranka i njeni koalicioni pratioci ulaze u bilo kakvu primenu ultimatuma iz Brisela, čija je razrada počela nedavno u Ohridu, a da se o njima još uvek nisu izjasnile ni Vlada ni Narodna skupština.

Narodna skupština (Foto: Jutjub)

U saopštenju za javnost se navodi da se vrhunac neodgovornog ponašanja odvija u režiji predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića, koji još uvek nije zakazao nijednu sednicu, iako je redovno prolećno zasedanje počelo 1. marta.

"Ovakvo bekstvo briselskih ekspozitura, koje predvodi SNS, od Narodne skupštine, ukazuje na njihovu potpunu nespremnost da razgovaraju o najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju", navodi se u saopštenju.

Iz koalicije podsećaju da je na inicijativu četiri parlamentarne stranke trećina članova Odbora za KiM u više navrata tražila sazivanje sednice ovog radnog tela, ali da je Milovan Drecun, zloupotrebljavajući ovlašćenja koja mu daje Poslovnik, uporno odbijao njihove zahteve.

"Pokušaj da se u tajnosti i van institucija, sprovedu sve tačke francusko-nemačkog ultimatuma, sve više ulazi u zonu otvorenog udara na Ustav i teritorijalni integritet naše države. Srpska napredna stranka je, sledeći naređenja Brisela, stavila katanac na vrata Narodne skupštine, a celu diskusiju o francusko-nemačkom ultimatumu izmestila na područje svojih medijskih glasila, gde je zabranjeno da se čuje drugačiji stav", kažu u DSS.

Kako bi zaustavili pad poverenja građana u njihovu politiku, vladajuća većina uvodi zemlju u potpunu političku nestabilnost. U pokušaju da po svaku cenu zaustave formiranje suštinske i državotvorne alternative, oslanjaju se isključivo na kampanju straha i nastoje da spreče nacionalno okupljanje svih snaga koje se protive razvlašćivanju države Srbije, zaključuje se u saopštenju državotvorne opozicije.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA