Najnovije

OPERACIJA ''Z'' U AUSTRALIJI: Ruske trobojke u svim gradovima, učestvuju i Srbi (FOTO/VIDEO)

U Sidneju i drugim većim australijskim gradovima održani su skupovi podrške Rusiji i protiv NATO-a i vojne pomoći Ukrajini. Direktan prenos vodio je jedan od koordinatora akcije Semjon Bojkov.

Melburn (Foto: Telegram / AussieCossack)

Demonstranti su se okupili ispred Generalnog konzulata Rusije u Sidneju.
Kao i na prethodnim skupovima, u rukama su držali ruske zastave, portrete predsednika Rusije Vladimira Putina, i nosili su majice sa znakom Z.

"Zaustavite genocid nad ruskim narodom!", "Rusija nije neprijatelj! Nema rata sa Rusijom!", bili su neki od slogana.

Demonstranti su plesali uz pesmu Moscow grupe Boney M, popularnog benda 1980-ih.

U Melburnu se akcija odvijala na stepenicama parlamenta Viktorije. Prisustvovali su i srpski bajkeri koji su na Australijan open doneli ruske zastave. Prema rečima Bojkova, neki od demonstranata držali su portrete patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, koji je nedavno stavljen na listu sankcija u Australiji.

Policija Melburna je u nekom trenutku pokušala da odgurne ljude od zgrade parlamenta, rekao je Bojkov za RIA Novosti.

„U ovom trenutku, starešina kozaka Australije Aleksandar Starcev, čovek rođen 1943. godine, pozvao je demonstrante da ne odustaju i policija se povukla“, rekao je on.

U Brizbejnu je grupa Australijanaca izašla na protestnu akciju sa ruskim zastavama, u belim i crnim majicama sa znacima Z.

U Adelaidu se 30-35 ljudi okupilo na demonstracijama. Prema rečima jednog od učesnika, 72-godišnjeg Aleksandra Kozlova, uglavnom su to bili Australijanci.

'’Dobro je što nas Australijanci podržavaju, to je za nas veoma važno“, rekao je on.

DŽej Tarapel, doktor političke ekonomije na Univerzitetu u Sidneju, rekao je za RIA Novosti da je otišao na miting u Sidneju jer ne smatra NATO odbrambenim savezom i ne želi da ga Australija podrži.

"Želeo bih da Australija pozove različite zemlje da pregovaraju kako bi se eliminisale razlike. Želim da Australija razgovara, a ne da zauzima stranu", rekao je naučnik.

Prema njegovim rečima, dok je u SAD za vojne operacije potrebno odobrenje Kongresa, u Australiji premijer može sam da odluči o slanju trupa u inostranstvo, bez dozvole parlamenta.

"Ako Amerika želi, može da postavi nuklearno oružje na tlo Australije, a mi nećemo ni znati za to. Moramo da posmatramo svet sa australijske tačke gledišta, a ne iz američke", rekao je Tarapel.

Mitinzi podrške Rusiji održani su i u različitim gradovima Australije i 18. i 25. februara.

Slične događaje u Slovačkoj pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA