Najnovije

KINESKI OFICIRI UKAZUJU NA RATNE GREŠKE RUSKE VOJSKE: Ove stvari moraju da se isprave

Analitički članci u kineskim vojnim časopisima ukazuju na to da oficiri Narodmo-oslobodilačke armije Kine (NOAK) aktivno proučavaju iskustvo rusko-ukrajinskog rata, a u tim člancima se Oružane snage Ruske Federacije kritikuju mnogo više nego u masovnim medijima.

Kina i Rusija (Foto: RIA Novosti)

Među stvarima na koje kineski oficiri obraćaju pažnju su: zastarela oprema Oružanih snaga Rusije, nedostatak jedinstvene komande, nemogućnost suzbijanja ukrajinskog komunikacionog sistema, Kina je posebno zabrinuta za Starlink i zadatak da se on neutrališe u slučaju rata sa SAD. Sve navedeno je naznačeno kao glavni prioritet.

Pored toga, članci naglašavaju ključnu ulogu bespilotnih letelica i potrebu za njihovim unapređenjem, načine za suprotstavljanje američkom oružju, posebno MANPADS Stinger i DŽavelin, diverzantske operacije ukrajinskih specijalnih snaga na ruskoj teritoriji, odbranu Azovstalja i upotrebu instant glasnika među civilima da pomognu u obaveštajnom radu.

Pitanja informacionog ratovanja su takođe istaknuta u člancima, pošto će se Kina gotovo sigurno suočiti sa time kada pokuša da sleti na Tajvan.

O novim granivama Rusije pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA