Najnovije

Vesna Veizović: Da li uživate na protestu Marinike Tepić dok vas siluje Tatjana Vojtehovski?

Na redu je treći protest. Od namere za da se iskaže počast svim žrtvama i saučešće porodicama i ukaže na porast nasilja, protest se pretvorio u nasilje na ulici, na mrežama, pa polako prelazi u rodno feminističku bitku i poziv na linč srpskog patrijarha! 

Piše: Vesna Veizović

Naroda i na prvom i drugom protestu bilo je zaista puno. U brojke ne bih da ulazim jer nisam brojala. Čuli su se i zahtevi i ispostavljeni uslovi, jedino niko da glasno i jasno kaže ono najvažnije – čiji je ovo protest?

Prisvaja ga i narod a još više opozicija. Ipak jedno je izvesno, neko je protest prijavio, neko je ispisao transperente, neko je osmislio i izgovorio zahteve, utvrdio rutu, obezbedio ozvučenje, zvanično pozvao narod… I sve to ovaj protest ne čini spontanim i narodnim, već dobro osmišljenim i koordinisanim.

Izvesno je takođe da je na protestima oba puta bio veliki broj naroda koji ne samo da ne pripada organizatorima protesta već ih se gnuša. Ali u trenutnom raspoloženju koje vlada, a čija su inicijalna kapisla bila dva masovna ubistva, jasnovidnost se izgubila. NATO opozicija je iskoristila gnev i narod željan krivca izašao je sa crnim đavolom pod ruku.

I tu na snagu stupa pitanje – čiji je ovo protest? Istinsko narodno nezadovoljstvo ili još jedan pokušaj pronato opozicije da se kroz politizaciju žrtvi i lešinarenje nametnu Zapadu kao ozbiljan protiv kandidat Aleksandru Vučiću, ali i onom delu opozicije koji je mudro ćutao? Drugim rečima, da li je ovo još jedno svesno iskorišćavanje narodnog gneva za najjeftinije političke poene?

Nažalost jeste!

Iako se veliki broj protestanata ogradio od svih  političara, aktivista i ostalih javnih ličnosti prozapadno opredeljenih a koji su učesnici, oni su ti koji su pokrenuli ovu priču, odnosno iskoristili tragediju i započnu lov na veštice.

 Narod hoće krivca! Ne samo krivca za nevino stradale žrtve, jer su i te žrtve samo personifikacija sveukupnog nezadovoljstva koje se krčka predugo. Ne za poslednjih deset godina, nego smo u nezadovoljstvo rođeni, tu smo odrasli i tu i dalje živimo. To nezadovoljstvo nije prolazno, već je više kao hronično stanje koje involuira sa različitim režimima.

A upravo prethodni režim, koji kroz proteste pokušava da se vrati i da kolektivnu krivicu svali na sadašnji režim, koji, naravno, nimalo nije nevin, je najkrivlji za ovakvo stanje u školstvu, društvu, vaspitanju.

Oni su ti koji su doneli zapadni sistem vrednosti ne samo u škole i ostale ustanove, oni su taj sistem vrednosti ustanovili po našim kućama, dajući sebi za pravo da odlučuju na koji način ćemo da vaspitavamo svoju decu, diraju u najdublju intimu svake porodice i sve u ime ljudskih prava.

Svesni te društvene dekontaminacije, nadglašavajući sadašnji režim, da se „vlasi ne dosete“, misleći da će po sistemu „napad je najbolja odbrana“ ugušiti tu činjenicu i skrenuti pažnju sa sopstvene krivice.

Sada, besramno na konto sopstvene krivice(a koju svaljuju na druge) oni koriste i tu decu koja su indirektno ubijena od pištolja kojim su oni upravljali i čitavo narodno nezadovoljstvo, da otvore zapadu širom vrata da se ispune sledeći zahtevi sa spiska, koje su opet oni pisali, a koji neće biti samo medijski mrak, već i svi ostali zapadni prohtevi sa kojima se njihova politika apsolutno poklapa a onda kada se osvestite, biće još jedan peti oktobar i nova satanizacija.

Nije dovoljno samo reći „ja ne šetam zbog njih ili sa njima, ja šetam zbog sebe i stradale“, jer ste tu- na nečemu što je njihova predstava. Treba iskazazi nezadovoljstvo, ali ne sa onima koji su nas ovde doveli, koji samo sprovode agendu.

Vi idete sa Srđanom Milivojevićem, Milanom St. Protićem, Biljanom Stojković, Marinikom Tepić, Ćutom i gomilom onih kojima se zahtevi od srpskih vlasti poklapaju sa šiptarskim, a koji su tražili ukidanje Pinka ali ne i Nove.rs, Hepija ali ne i N1, njima smeta izveštavanje Novosti, Politike, RTS-a, ali ne i Danas, Peščanika, njima ne smeta otvorena antisrpska politika koja dopire sa njihovih medija.

Oni transparent koji predvodi apolitičnu kolonu koriste i kada samo organizatori protesta za političke poene odlaze u REM i traže ostavke! I te ostavke je pisala Marinika Tepić i sa sobom je vodila četu prozapadnih novinara da oni nju snime. I onda isti taj transparent se stavi ispred nepregledne kolone naroda, koja ide ZA njima, kao ovce pred klanje.

Rat za rudnike zlata - borba dva generala do uništenja! (VIDEO)

Izvor: Vaseljenska

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA