Najnovije

EMIL VLAJKI: Boriti se protiv lažnih vrijednosti - a ne stvarati policijsku državu

Tragedije u Beogradu i Mladenovcu koje su u cigla dva dana zavile u crno Srbiju, dalo je novu hranu gladnim TV stanicama kojih sada ima na desetine. One su pronašle hrpe „stručnjaka“ koji  „objašnjavaju“ gladnom auditoriju ono što se desilo i zbog čega. Čini se, po njima, da su ovi nasilnici, ubivši toliko ljudi, bili psihički poremećeni i da nisu bili kao takvi prepoznati i stavljeni pod kontrolu. Neki daju naslutiti da „Rusi tu imaju svoje prste“.  I država misli da razumije ono što se desilo, pa jača policijsku kontrolu društva. Ne daj bože da još bude ovakvih tragedija jer bi briga države porasla do tih proporcija, da bi, parafrazirajući Kočića, društvo jedva disalo. Ne može se sporiti da osobine pojedinca – urođene i stečene – bitno utječu na pojavu ove patologije, ali je isto tako izvjesno, da su nenormalni društveni uvjeti također njen sastavni dio. Freud je u svom djelu, Nelagodnosti u kulturi, u zadnjoj fazi svoje karijere, to priznao, ostavivši po strani psihološke uzroke psihoza i neuroza.

Piše Emil Vlajki

Hrvatski predsjednik, Milanović, osvrnuo se ove tragedije rekavši kako se to kod Hrvata, koliko se sjeća, otkako je u politici, nije dešavalo. U pravu je. Hrvati su toliko obuzeti negativnim emocijama prema Srbima, da ih to prvenstveno zaokuplja. Ako i ima pojedinaca koji su spremni na nasilje prema drugima u vidu masovnih ubojstava, oni prvenstveno zamišljaju Srbe kao objekt patološkog djelovanja, a pošto njih tamo praktično više i nema, onda nemaju prema kome biti nasilni. Zato svoje pretjerano zle emocije iživljavaju kroz Tompsonove „čavoglave“ koncerte, kroz uništavanje svega što je ćirilično, i kroz kvazi vojne patetične postrojbe koji uzvikuju u transu – Za dom spremni.

Srbi, za razliku od Hrvata, nemaju ovakav, nakaradan, integrativni faktor, ali ni bilo koji drugi. Srpsko društvo je, kulturno, ideološki i moralno u rasulu. Kod Srba cvijeta tisuće zlih cvjetova koji ih raspamećuju u toj mjeri da ostaju bez ikakvog identiteta. Nigdje Soroš sa svojim Otvorenim Društvom i sa NVO organizacijama nije imao toliko uspjeha kao u Srbiji. On je od ove zemlje stvorio poseban Melting Pot koji liči na američki divlji zapad. Indijanci su većina srpskog naroda, a kauboji su zapadno „prosvijećeni“ Srbi koji za šaku dolara napadaju i uništavaju sve tradicionalne srpske vrijednosti. Oni su dobrim dijelom ti koji gostuju po kojekakvim televizijama i dušebrižnički se obraćaju „svom narodu“. Što nam poručuju, a što ne poručuju.

-Vele da rijaliti šou nisu nikakva opasnost za mlade. Naravno, po njima, normalno je da mladi tamo gledaju kako pojedinci uriniraju, vrše veliku nuždu, masturbiraju, iživljavaju se kroz grupni seks, mijenjaju partere, međusobno se svađaju i tuku, itd. Sve skupa je pedagoški „vrlo poučno“.

-Ne govore o rastakanju tradicionalne porodice  novim, gender, „ljudskim pravima“. Odsada je normalno da se brak sastoji samo od tata ili samo od mama, da pored dva spola, postoje još i neki drugi. Normalno je i da opstoji cijela lepeza rodnih identiteta: Lesbian, Gay, Bisexual, Transexual, Treći spol, Neopredijeljeni, kao osnovni rodni identiteti koji su se kasnije razvijali novim pojmovima: pedo, animal, plury… 

-Ne govore kako su preko različitih projekata, a kao pripadnici NVO i „humanitarnih“ organizacija, plaćeni da blate Srbiju. Optužuju je da je kriva za raspad Jugoslavije i za ratove koji su slijedili, da su Srbi izvršili genocid nad Hrvatima, Muslimanima i Albancima. Pišu i prevode udžbenike u kojima se, zlonamjerno, iskrivljuje srpsku povijest. Govore kako Srbi iz Srbije i oni iz Republike Srpske, nisu isti narod, itd. Sve to, naravno i navodno, nema veze sa psihičkim razvojem mladih.

-Ne govore kako oni koji bi trebalo da štite teritorijalni integritet Srbije, ustvari sve rade, da se ona raspadne.

-Ne govore o tome kako sve banke u Srbiji pripadaju strancima koji iz te zemlje izvlače milijarde eura profita godišnje.

-Ne govore o zapadnim investitorima koji ucjenjuju Srbiju govoreći da će se povući i ostaviti ljude bez posla ako Srbi ne prihvate njihove nemoralne prijedloge.

-Ne govore kako su plaćeni da promoviraju zapadne „kulturne“ vrijednosti: valentajn, noć vještica,… koji nikada nisu postojali u srpskoj tradiciji, itd.

-Govore kako su stranci sa Zapada milostivi, te pružaju Srbiji pomoć, a ne govore o tome kako je ta „pomoć“ miljuntni dio onoga što su uništili prilikom NATO agresije, i opljačkali okupacijom Kosova i Metohije. I da ne nabrajam.

Kako jedna mlada osoba u tako lažnom i hipokrizijskom društvu može imati normalan psihički razvitak?

A evo i ilustracije zla koje nam dolazi izvana. To je i najvažnija stavka ovog teksta.

Tako je Alan Dals, direktor CIA od 1953. do 1961. godine, dao direktivu američkim službama bezbjednosti pod naslovom 'Doktrina američke borbe protiv Istočnog bloka':

„Rat je završen, polako ćemo sve izgraditi, i mi ćemo dati sve što imamo, svo zlato, svu materijalnu moć na magarčenje i zaluđivanje ljudi.

Čovječji mozak, svijest ljudi, skloni su promjenama. Posijemo li tamo kaos, mi ćemo neprimjetno da im podmetnemo lažne vrijednosti i primorat ćemo ih da te vrijednosti i prihvate. Kako? Mi ćemo naći istomišljenike, svoje saveznike i pomoćnike u njihovoj domovini i, konačno, nepovratno ćemo ugasiti nacionalnu svijest kod naših ideoloških neprijatelja. Literatura, kina, kazališta će proslavljati najniža ljudska osjećanja. Mi ćemo na svaki način podržavati one koji budu usađivali u čovjekov razum kult seksa, nasilja, sadizma i izdaje – jednom riječju svake nemoralnosti. U upravljanju državom, mi ćemo izazivati kaos i nered. Neprimjetno, no aktivno i postojano, pomagat ćemo despotizam činovnika, korupciju i neprincipijelnost. Čestitost i pravednost biće ismijavani, nikome neće biti nužni i biće smatrani ostatkom prošlosti. Grubosti i naglost, laž i obmana, pijanstvo, narkomanija, izdajništvo, šovinizam i neprijateljstvo prema narodima – sve ćemo to kultivirati u svijest ljudi. I mali broj, veoma mali broj ljudi će shvatiti o čemu se radi. Ali, takve ćemo ljude staviti u bespomoćan položaj, ismijavati se sa njima, oklevetati ih i proglasiti ih otpadnicima društva. Mi ćemo rušiti duhovne vrijednosti, vulgarizirati i uništavati osnove narodne moralnosti. Na takav način ćemo rasklimati pokoljenje za pokoljenjem, lovit ćemo ljude u djetinjstvu i mladalačkom dobu, uvijek ćemo glavnu stavku da bacamo na omladinu, demoralizirati je, usmjeravati na razvrat, i obeščašćivati. Eto, tako ćemo mi to da uradimo.”

Više tekstova Emila Vlajkija pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA