Najnovije

TEČE AMERIČKI PLAN ZA SEVER: Vučić je deo toga! Istraživanje: Ako opozicija uradi ovo, ODUVAĆE GA! (VIDEO)

Ovo nije samo pitanje Kosova, već definitivnog ulaska Srbije u zapadnu sferu. Sledeći korak je otkačinjanje Rusije, a kineske investicije su već redukovane.

Foto: Printskrin

Svi dobri poslovi su već sada izdvojeni za Amerikance, i izgradnja reverzibilne elektrane Bistrica i Đerdap 3, sve što su strateški projekti drži se sa strane i čekaju se američki investitori, a kineski se koče, izjavio je politički analitičar Dragomir Anđelković prilikom gostovanja u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor. 

On je rekao da Amerikanci za Kosovo i Metohiju spremaju plan u čije je sprovođenje Vučić uključen, a to je da južna srpska pokrajina bude novi Kipar. 

- Amerikancima je ključna stvar na Balkanu da zaokruže NATO. Da uvuku Srbiju u NATO i posredno otvore kapiju NATO-a za Kosovo i Metohiju i za Bosnu i Hercegovinu. I da pre završetka sukoba u Ukrajini očiste ono što smatraju da je njihovo dvorište – upozorio je Anđelković. 
On je zaključio da „Vučić učestvuje u ozbiljnoj prevari“.

- Kakvi su parametri te prevare. To je pod jedan izazivanje krize na Severu. Pod dva, pregovori sa Kurtijem oko francusko nemačkog plana koji na kraju neće uspeti. Faktički, Vučić je prethodnih godina sve na Severu dao Albancima, i ovo je sve dogovoreno, da bude instalirana albanska vlast, pa će onda uz pomoć Amerikanaca bude vraćeno na staro i Amerikanci će biti garant – kazao je analitičar. 
Anđelković je naglasio da ni američka administracija nije jedinstvena i da postoje različite linije, ali da je Vučić povezan sa najgorom po Srbiju. 

- Vučić je povezan sa najgorom linijom, sa soroševsko-klintonovskom linijom u američkoj administraciji i sa njima radi. Nije on džabe podržao Hilari Klinton protiv Trampa. Radi on i sa Grenelom, ali pravi link je sa soroševsko-klintonističkim lobijem i sa njima dogovara stvari – ukazao je on. 

Prema njegovom mišljenju, Vučićevo mešanje u sve postaje komično i tragikomično. 

- On je predsednik države, predsednik vlade, patrijarh, sve. To postaje komično. Ali videli ste taj kontramiting, većina tih ljudi, koja je dovedena, verovatno sada ne bi glasali za njega jer je i njima muka od svega toga – naveo je. 
Anđelković je primetio da je besmisleno da je on nazvao svaj kontramiting „Srbija nade“. 

- Da sutra treba da dođete na vlast, onda pravite miting koji bi se zvao Nada za Srbiju, ali vi ste 11 godina na vlasti, pa vi ste nade morali da realizujete, da ih pretvorite u realnost. Kako njemu ne padne na pamet, i njegovim vrlim marketinškim stručnjacima, da to deluje idiotski – upitao je.

Anđelković je objasnio na koji način se sankcije Rusiji malo po malo sprovode bez formalnog uvođenja. 

Što se tiče protesta, on je rekao da ih Zapad nije planirao, već su se jednostavno desili i po njemu čak i Zapad je u šoku. On je rekao da oni neće sada da obaraju Vučića jer im Vučić završava sve  što je potrebno. 

Međutim, Anđelković je naveo da je imao uvid u istraživanje, prema kome opozicija može da „oduva Vučića“ na izborima, samo treba da uradi jednu stvar. O svemu tome detaljnije pogledajte na kanalu Pravi odgovor. 

RUSKI VOJNI ANALITIČAR: Zelenskog posle ofanzive čeka ista sudbina kao i Hitlera posle operacije Citadela

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA