Najnovije

KURTI MISLI DA JE ZELENSKI: Ključeve rata i dalje drže Rusi (VIDEO)

Gost emisija "Dijalog" na "Novom standardu" bio je Marko Jeremić, novinar i politikolog.

Ko je Aljbin Kurti i kakva je geopolitička situacija u svetu, gde će "završiti" Srbija, kako Amerikanci gledaju na Kurtija, samo su neke od tema.

"Ono što je bitno da mi znamo jeste da SAD ne menjaju u globalu svoj odnos prema nezavisnosti "Kosova", to je njihovo čedo kako ovi kažu, njihov projekat i oni od toga ne odustaju. Ono što njih izuzetno iritira što je Kurti pomislio zaista da je gospodar zemlje", rekao je Jeremić.

Aljbin Kurti kalkuliše pokušavajući da napravi jedan sistem Hrvatske države, nikako Bosne i Hercegovine.

"On ima zaista, to što Vučić govori, on im prosto umišljenost da je istorijska ličnost, da su odsudna vremena, da je Zelenski", dodao je Jeremić.

Kurtiju nikako nije cilj da tzv. Kosovo funkcioniše poput Bosne i Hercegovine, ali primer etnički čiste Hrvatske je nešto što bi on želeo, a tu se jasno vidi kakav je njegov cilj. Tema emisije bila je i ukrajinska kriza ali i pozicija Rusije kao i parlamentarni izbori koji se održavaju sutra u Crnoj gori.

Govorio je Jeremić i o sukobu Rusije i Ukrajine kao i potencijalnim pobedama i porazima ili pak potencijalnim pregovorima, šta to može da donese jednoj ili drugoj strani.

U prilogu pogledajte celu emisiju.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA