Najnovije

„Krojačica iz Pariza“: Priča o neverovatnoj ženi

Novo iz Vulkana.

Foto: Vulkan

Očaravajuća priča o modi, nesalomivoj volji i osećanjima koja se mogu ostaviti po strani, ali se nikada ne zaboravljaju – Krojačica iz Pariza. Zadivljujući roman DŽordže Kaufman, čija je radnja smeštena u drugu polovinu XX veka, vodi vas na putovanje preko tri kontinenta.

Roza Kustačer je izgradila modnu imperiju pomoću svog umeća da osmisli savršenu odevnu kombinaciju za svaku priliku. Ali večeras, dok se sprema za najvažniji sastanak svog života, njeno uobičajeno samopouzdanje posustaje.


Pokušavajući da izabere haljinu i savršenu nijansu karmina, Roza počinje da pripoveda svoju neverovatnu priču. Priču o tome kako joj se život raspao. O siromašnoj devojci poreklom iz sela visoko u planinama Italije. O nacističkoj okupaciji i begu usred noći, o novoj nadi u Švajcarskoj i slomljenom srcu, o glamuru i novoj ljubavi u Parizu. O ambicijama i razočaranju u Rio de Žaneiru, o uspehu i samootkrivanju u NJujorku. Shvatila je da je život provela u begu. Ali više neće bežati.

„Savršeno skrojeno, kaodior haljina.“ – Rejčel Ris, bestseler autorka

„Knjiga u kojoj ćete se izgubiti.“ – DŽil Pol, autorka romana Ogrlica kneginje Tatjane

Ovaj debitantski roman doživeo je veliki uspeh širom sveta i preveden je na više od deset jezika. Savršen je izbor za čitaoce koji vole romantične, istorijske romane, pune neočekivanih zapleta.

DŽordža Kaufman rođena je u severnom Londonu, gde je i odrasla. Studirala je socijalnu antropologiju i demografiju na Kembridžu, Londonskoj školi ekonomije i Oksfordu. Dobar deo dvadesetih i ranih tridesetih godina života provela je u raznim krajevima sveta, preferirajući ona koja počinju na slovo B: Brisel, Belo Orizonte, Brajton i Boston. Od 1995. godine živi u Londonu, gde je karijeru demografskog antropologa zamenila odgajanjem dece i pisanjem.

Vulkan izdavaštvo prvi put objavljuje knjigu ove autorke. Slični naslovi su Carica Elen Alpsten, kao i romani Tereze Revaj i Ajše Kulin.

Roman Krojačica iz Pariza dostupan je na sajtu vulkani.rs  i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA