Najnovije

DINASTIJA VUČIĆ: Opozicija traži da se predsednik oglasi o skandaloznoj izjavi

Socijaldemokratska stranka pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da hitno obavesti javnost da li su tačni navodi da je na sastanku sa saradnicima govorio o tome da ako njega ubiju, iza njega ostaje njegov brat, a ako mu ubiju brata, da iza njega ostaju njegova deca i da će se njihovi grobovi „boriti protiv ustaša“.

„Smatramo da bi građani Srbije morali odmah da znaju da li su ovi navodi režimskih medija istiniti, pre svega zbog zloupotrebe dece, a potom i zbog navoda o izjavama u kojima se Vučić postavio kao čovek na čelu dinastije, a ne države“, ističe se u saopštenju SDS.

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da su takve izjave posebno skandalozne u trenutku kada se Srbija suočava sa stravičnim masakrom u kojem su ubijena deca u osnovnoj školi posle kojeg je usledila eskalacija nasilja u zemlji.

„Navodi o ubijanju dece su neprimereni i opasni u svakoj prilici, a u ovom trenutku posebno ostavljaju gorak ukus. Zato je neophodno da Vučić odmah obavesti javnost da li su ovi navodi istiniti“, istakao je Tadić.

Srbin iznajmio sobu u Kambodži, kada je pogledao kroz prozor odmah je napustio hotel: Da li je to - to? (VIDEO)

On je dodao da čak i ako Vučić demantuje te navode, niko u zemlji „potpuno kontrolisanih medija ne može poverovati da bi se režimski mediji usudili da ovako nešto objave bez njegove dozvole“.

„Krajnje je zabrinjavajuće da režimski mediji objavljuju ovakve izjave u trenutku kada se građani Srbije bore protiv nasilja, budući da ovakve izjave samo podižu tenzije u društvu i uznemiravaju javnost“, ocenio je Tadić.

On je dodao i da je „nejasno o kakvim je ustašama se govori u toj izjavi i koga naziva ustašama“ i da „apsolutno nije normalno da se predsednik države obraća na ovakav način i da govori kao da je predstavnik nasledne monarhije, a ne predsednik republike“.

„Krajnje je nenormalno govoriti ili nalagati objavljivanje navodnih izjava o tome da će se grobovi dece boriti sa njegovim političkim protivnicima. A posebno je nenormalno i morbidno frljati se pričom o grobovima dece u ovakvom trenutku“, naglasio je Tadić.

POČINJE NOVA BITKA ZA BAHMUT: Ukrajinci pokušavaju da prodru u grad - imaju napredka na jugu - objavljena mapa

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA