Najnovije

POGINUO GLAVNI OBAVEŠTAJAC UKRAJINE?! Različite informacije kruže medijima

U Ukrajini se širi vest o smrti načelnika Glavne obaveštajne uprave (GUR) Kirila Budanova, objavio je Centar za suzbijanje dezinformacija Ukrajine na svom Telegram kanalu.

Kiril Budanov (Foto: GUR MO Ukrajine)

„U ime ukrajinskih medija prenosi se navodno vest o smrti Kirila Budanova. Prema ovim izveštajima, šef ukrajinske obaveštajne službe je poginuo od nedavnog raketnog napada, a pripreme za njegovu sahranu su već u toku u Nacionalnom centru '’Ukrajinski dom“, saopštio je Ministarstvo odbrane Ukrajine.

Ali Centar tvrdi da su te poruke lažne.

Istovremeno, Budanov se nije javno pojavljivao od 29. maja. Tog dana je, poslednji put, na svom Telegram kanalu postavio snimak u kome preti Moskvi brzim odgovorom na raketne napade.

Ukrajina je u utorak, 30. maja, izvršila napad na Moskvu dronovima. Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, Kijev je poslao osam bespilotnih letelica avionskog tipa: pet je oboreno iz kompleksa protivvazdušnih topova u Moskovskoj oblasti, tri su oborene sredstvima za elektronsko ratovanje.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov je, komentarišući napad dronom, rekao da je to odgovor kijevskog režima na efektivne ruske napade u nedelju na jedan od centara za donošenje odluka.

Istog dana, predsednik Rusije Vladimir Putin je saopštio da je Moskva napala sedište ukrajinske vojne obaveštajne službe. Zauzvrat, Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su Oružane snage Euije raketirale centre odlučivanja susedne zemlje, gde se, pod vođstvom zapadnih stručnjaka, pripremaju teroristički napadi na rusku teritoriju. Pogođeni su svi naznačeni objekti, saopštilo je ministarstvo. Istovremeno, nije precizirano o kojim centrima odlučivanja je reč.

Neki ukrajinski mediji javili su da je izvršen napad na kancelariju Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, istu informaciju objavio je bivši poslanik Vrhovne rade Ilja Kiva.

O novom frontu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA