Najnovije

Progon srpske muzičke kulture: Klub fest otkazao gostovanje u Beogradu benda Vizant iz Nikšića

Dana 2.06.2023. godine pravoslavni srpski rok bend Vizant iz Nikšića je trebao da nastupi u Beogradu u „Klub Festu“ posle više od jedne decenije. Teme o kojima Vizant pjeva su, pre svega, pravoslavlje i istorija srpskog naroda.

Vizant (Foto: bend Vizant)

Tematika koja neprekidno podsjeća Srbe na Kosovo i Metohiju, Crnu Goru, Republiku Srpsku, Srpsku Krajinu, Makedoniju – o kojima je svima Vizant snimio više pjesama, pa do pjesama o stradalnom Jasenovcu i odbrani hramova u Crnoj Gori, doveli su do toga da je Vizant sa svoja četiri izdata albuma (i peti koji ulazi narednih meseci) dobio više priznanja za svoj rad i shodno tome i poziv da dođe u Beograd.

„Odmah nakon dolaska u Klub Fest bile su primjetne parole na ulazu i okolini, ispisane od strane organizacije koja je poznata po tome što prekrečava murale sa likom blaženopočivšeg Patrijarha Pavla, koja se sa nipodaštavanjem odnosi prema liku i djelu sv. Nikolaja Žičkog, dok Srpsku Pravoslavnu Crkvu – javno naziva fašističkom organizacijom“, kazali su za IN4S, iz benda Vizant.

Ispisane parole, kojima se otvoreno prijetilo Vizantu i prisutnima su pratile i aktivnoti na društvenim mrežama, da se ne dozvoli koncert, kako su nazvali  „crkvenog fašističkog benda u Beogradu“.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA