Najnovije

GRMI MEDVEDEV: Jel hoćete hipersonične udare po Evropi?

Fog Rasmusen nikada nije bio naročito bistar, a evo do kakvih predloga je dovelo to što je u pogrešno vreme postao savetnik svakojakih pohlepnih gnjida poput Porošenka i ostalih korumpiranih nacista, kaže bivši lider RF


Anders Fog Rasmusen nikada nije bio naročito pametan čovek, a sada je u potpunosti podlegao "maloumnoj doktrini", napisao je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev na Telegramu, komentarišući poslednju izjavu savetnika ukrajinskog predsednika za "Gardijan".

U intervjuu za ovaj britanski list, Fog Rasmusen, koji je ranije sarađivao sa prethodnim ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom, je izjavio da "ukoliko NATO ne može da se dogovori o konkretnoj mapi puta za Ukrajinu, postoji jasna mogućnost da neke zemlje pojedinačno preduzmu akciju". Rasmusen je dalje naveo da bi Poljaci "ozbiljno razmotrili ulazak u Ukrajinu", ukoliko na sledećem NATO samitu u Viljnusu Kijev ne dobije bezbednosne garancije.

"U intervjuu za 'Gardijan' on je izjavio da, ukoliko banderovska Ukrajina ne dobije od NATO-a poziv u Viljnusu, zemlje Alijanse mogu u Ukrajinu da pošalju svoju vojsku. Recimo da to urade samostalno... Da li ste o tome pitali stanovništvo tih zemalja?", dodao je Medvedev.

On je podsetio da bi na takvo direktno uključivanje trećih zemalja u konflikt u Ukrajini usledio odgovor iz Moskve, aludirajući na to da Evropljani nisu zainteresovani za "hipersonične napade po Evropi".

"Ko od njih želi rat sa Rusijom? Želite hipersonične udare po Evropi, zar ne? A šta ujka Sem (SAD) misli o ovome? To će se odnositi i na njega...", upozorio je Medvedev, te poručio:

"Evo kako izgleda kada neko u pogrešno vreme postane savetnik svakojakih pohlepnih gnjida poput Porošenka i ostalih korumpiranih nacista".

JAVIO SE ŠOJGU: Ukrajinci promenili pravac i napali

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA