Najnovije

SMRDI NA SVETSKI SUKOB: NATO trupe ulaze u Ukrajinu uskoro?

Neki bi rekli "smrdi" na veliki sukob, a kako stvari stoje sve karte su na stolu i sve ovo može da se desi uskoro.

Ne smiruje se situacija u Ukrajini, a kako stvari stoje i kako tvrde brojni vojni analitičari i stručnjaci rat zapravo tek počinje. 

Opipavanje pulsa, otvaranje novih fronotva, isprobavanje oružja, strpljenja.

Danas je i Dejan Berić rekao da je Poljska na pragu da i zvanično uđe u konflikt sa Rusijom i to direktno, kako Berić navodi sve se više može čuti poljski jezik na terenu, a to ne sluti na dobro. 

Ukrajinska kontraofanziva nema snage, ali ako se svi udruže, onda je veliko pitanje u kom pravcu može da ode ovaj sukob, ako se još neko umeša, može doći do nuklearne katastrofe. 


„Ako NATO ne može da se dogovori o konkretnoj mapi puta za Ukrajinu, postoji jasna mogućnost da neke zemlje pojedinačno preduzmu akciju”, rekao je u sredu, prenosi „Gardijan”.

Kako je Rasmusen ocenio, Poljska bi mogla biti jedna od tih zemalja.

Mislim da bi Poljaci ozbiljno razmotrili ulazak u zemlju i formiranje koalicije dobrovoljaca ako Ukrajina ne dobije ništa u Vilnjusu“, rekao je on.

Rasmušen je, nakon proputovanja Evropom i SAD, tokom kojeg je pokušao da osnaži vojnu podršku Ukrajini, tvrdi da bi razmeštanje stranih trupa u Ukrajini bilo u skladu sa međunarodnim zakonom ako Kijev zatraži.

Aktuelni generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je nedavno potvrdio da će se u Vilnusu razmatrati određeni stepen bezbednosnih garancija za Ukrajinu, ali je naglasio da se pune garancije mogu ponuditi samo članicama Alijanse.

Blok je prvi put obećao da će Ukrajini odobriti članstvo još 2008. godine, a Kijev je zvanično podneo zahtev za pridruživanje prošlog septembra, iako od tada pitanje ukrajinskog članstva nije značajno uznapredovalo.

PUKOVNIK MEKGREGOR NA SRPSKOJ STRANI: Niko nije obraćao pažnju na kulu srpskih lobanja u Nišu (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs – B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA