Najnovije

SMEHOTRES PATETIKE BRITANSKIH TRIKOVA: Šiptari sad odlučili da ipak neće da prave nacrt za ZSO

Premijer tzv. Kosova, Aljbin Kurti i ministarka spoljnih poslova i dijaspore u Prištini, Donika Gervala, poslali su pismo predsedavajućem Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Teodorosu Rouzopulosu u kojem su naveli da će do kraja maja poslati nacrt statuta Zajednice srpskih opština Ustavnom sudu tzv. Kosova. Međutim, sada su, nakon kraha u Savetu Evrope, odlučili da ipak neće da podnose nacrt ZSO.
Donika Gervala: Tata mi je Iljir, mama mi je Dardanka, deda mi je Šiptar, a baba je Aljbanka...

Donika Gervala: Tata mi je Iljir, mama mi je Dardanka, deda mi je Šiptar, a baba je Aljbanka...

Ako nastave na ovakav način da pokušavaju da se bave politikom, uskoro im se od njihovih aktuelnih sponzora niko više neće ni na telefon javljati. Suštinski, svaki drugačiji razvoj događaja u vezi lažne države teško i da je moguć, jer realno Prištini nije ostalo ipak ništa drugo, nego da se udavi u sopstvenim lažima i rasprsne u sopstvenim iluzijama, a teško da će iko drugi s njima. Kao i za Zelenskog, njega su gurnuli u blato, ali niko neće da skoči sa njim. Deža vi matrica kolonijalno-banditske politike "liderskih zemalja Zapada".

Ovo pomenuto pismo Kurtija i Gervale poslato je uoči sastanka Komiteta ministara SE, na kojem se neće naći tačka o prijemu tzv. Kosova u ovo telo, sa ciljem da se „odobrovolje“ donosioci odluka da promene svoju odluku i da pozovu tzv. Kosovo da postane 47. članica Saveta Evrope.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je juče u Kotoru da je u pitanju još jedan trik Aljbina Kurtija i njegovih pomagača i lobista, ali ne i ozbiljan pokušaj.

"Reč je o još jednom triku koji zajednički provode Aljbin Kurti i njegovi pomagači uključujući i Geralda Knausa i sve druge njihove lobiste. Oni sami kažu da će oni dostaviti svoj tekst do kraja maja. A ko ste vi da dostavljate svoj tekst? U Briselskom sporazumu je sasvim jasno da to treba da radi menadžment Srbije ili ako se mi saglasimo, kao što smo se kontekstualno, konceptualno i u načelu, saglasili da to bude tekst koji je predala EU - kakve veze oni imaju sa tim i šta imaju da dostavljaju bilo šta", poručio je Vučić.

Vučić je istakao da je naravno reč o triku zato što, kako je rekao, Englezi sada pritiskaju sve druge da se prihvati članstvo Kosova u Savetu Evrope.

"Tako da je to još jedan pokušaj, a da li će oni to da urade ili ne, to ne mogu da znam. Ali naravno da je reč o triku, a ne ozbiljnom pokušaju da se bilo šta uradi u pravcu sprovođenja sporazuma iz Brisela iz  2013. i 2015. godine, čak i o nacrta Statuta koji je podnela EU nedavno i sa kojim smo mi, kao što sam rekao, saglasni", naveo je Vučić.

Reči Aleksandra Vučića da je reč o jeftinom političkom triku, danas su i dobile potvrdu.

Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala saopštila je danas, da budući da tzv. Kosovo nije bilo na dnevnom redu Saveta Evrope, ponuda za izradu nacrta statuta za Zajednicu srpskih opština više ne važi.

Kako tvrdi neke zemlje su izabrale da se pridruže kampanji Srbije koja je lobirala protiv članstva tzv. Kosova u Savetu Evrope čime su, smatra ona, ''građanima Kosova uskraćeni mehanizmi te institucije o pravima, posebno za etničke manjinske zajednice i druge marginalizovane zajednice''.

Na zasedanju Komiteta ministara Saveta Evrope u Strazburu danas se nije raspravljalo o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope, pošto je na početku sastanka, usvojen konačan dnevni red, na kojem se nije našao zahtev Prištine za članstvo u toj organizaciji, saznaje Tanjug.

Naredna sednica, na kojoj bi se o toj temi raspravljalo, mogla bi da se održi u novembru, rekli su Tanjugu diplomatski izvori.

Pročitajte OVDE šta je Vučić rekao o “genocidu izvršenom u Americi”

Izvor: Pravda / Politika / Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA