Najnovije

RUSKI MEDIJI BRUJE! Izdao je Putina pa krenuo putem Zelenskog

Postupci Pašinjana mogu da izazovu ekonomski kolaps i totalnu zavisnost od Zapada, navodi sajt "Katehon", bez mogućnosti ulaska u EU ili NATO.

Proteklih dana u Jermeniji su se desili veoma značajni događaji, koji bi mogli da označe početak kraja političke karijere premijera Nikola Pašinjana, piše ruski sajt "Katehon".

Nikol Pašinjan se već obratio Francuskoj sa zvaničnim predlogom da pripremi kontingent snaga koje treba da se razmeste u Jermeniji. U isto vreme on pokušava da se posvađa sa članicama ODKB-a i koristi silu kako bi suzbio proteste na ulicama Jerevana.

Zapravo, Pašinjan se potpuno potčinio zapadnim političkim elitama i dopustio da se sve značajne odluke za Jermeniju donose u Vašingtonu ili Parizu.

Ipak, ruske snage su i dalje stacionirane na granicama sa Turskom i Iranom, francuske trupe još nisu razmeštene na teritoriji Jermenije, a Jerevan nije izašao iz ODKB-a, uprkos izjavama Pašinjana da planira da to uradi.

Premijer je nedavno izjavio da će, ukoliko to narod želi, podneti ostavku. Međutim, mitinge opozicije Pašinjan ne smatra izrazom volje stanovništva Jermenije.

Pašinjan je pozdravio akcije snaga bezbednosti, koje su 12. juna upotrebile šok bombe protiv demonstranata, uz pretnju da će i sledeći put policija postupati na isti način.

Čudno i agresivno ponašanje Pašinjana

Zvanični, provladini mediji u Jerevanu tvrde da se protesti odvijaju po pažljivo planiranom scenariju prvog jerarha i jednog od lidera opozicije – poglavara Tavuške eparhije Jermenske apostolske crkve arhiepiskopa Bagrata Galstanjana.

Prema ovoj verziji, Galstanjan želi da izazove krvoproliće kako bi diskreditovao vlast i snage bezbednosti. Jermenska crkva se u štampi naziva "kriminalnom grupom". Ranije je poslanik Građanskog ugovora Arsen Torosjan rekao da "mit o jermenskoj crkvi treba uništiti do temelja".

Za Galstanjana mnogi predviđaju da će posle ostavke Pašinjana postati premijer prelazne vlade.

Međutim, Galstanjan je prebrzo postao vođa protesta. Arhiepiskop ima i državljanstvo Kanade, gde je vodio eparhiju Jermenske crkve. Devedesetih godina prošlog veka, on je studirao na engleskom univerzitetu u Lidsu, a 2012. godine završio je postdiplomske studije na Univerzitetu Konkordija u Montrealu.

Drugim rečima, atlantisti, koji imaju veliko iskustvo u stvaranju obojenih revolucija, mogu da preuzmu proteste, ukoliko ih već ne kontrolišu preko Galstanjana. Uostalom, nema sumnje da Kolektivnog zapad ima veliki uticaj na proteste koji su daleko od mirnih.

Što se duže protesti odvijaju, Pašinjanovo ponašanje postaje sve čudnije i agresivnije. Dva puta, za samo dva dana, govorio je o mogućem izlasku svoje zemlje iz ODKB: "Odlučićemo da li će to biti za mesec, godinu ili tri godine."

RUSKA VOJSKA ULAZI! Padaju redomo teritorije, novi upad

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA