Najnovije

RAĐA SE NOVA SIRIJSKA JEDINICA: Obučavali ih ruski specijalci, uništili su teroriste! A sada će da se pokažu na ratištu! (VIDEO)

Jedinica sirijskog specnaza je završila osnovnu obuku. Ona je uspešno položila test u kome je uništena uslovna grupa terorista, koji su se zabarikadirali u kompleksu stambenih objekata. Celu vežbu je pratio i veliki broj stranih novinara. Događaju su prisustvovale i ekipe koje dolaze iz zemalja NATO, što je posebni kuriozitet ove vežbe.

Specnaz u Siriji (Foto: jutjub)

Specijalna jedinica sirijske armije koja je u potpunosti prošla obuku ruskih vojnih instruktora uspešno je likvidirala utvrđeni punkt, u kojem su se scenariju vežbe nalazili teroristi. U okviru ove vežbe učestvovala je grupa za vatrenu podršku koja se sastojala od minobacača i ostalih artiljerijskih sredstva. Primećen je veliki broj oklopljenih terenskih vozila sa teškim mitraljezima, ali i sa višecevnim lanserima raketa.

Interesantno je istaći da su se na vežbi sirijskih specijalnih jedinica pojavili i strani novinari. Na tranažnom poligonu se okupili gotovo 50 novinara iz desetak zemalja, uključujući i one koje su u NATO (Grčka, Šanija, Italija, Kanada).

Ovo je integralni deo doktrine tzv. „transparentnog rata“ u kojem nema šta da se krije kada je u pitanju odnos prema sedmoj sili. Osnovni cilj ove doktrine je direktno upoznavanje novinara sa nespornim činjenicama iz ratom zahvaćenog područja.

Kompletan program specijalne obuke je realizovan u periodu od dva meseca. U narednoj etapi obuke će se raditi na što većoj uigranosti specijalnih timova. Ruski instruktori su posebnu pažnju posvetili protivdiverzionoj obuci sirijskih specijalaca. Naime u ratu sa islamističkim radikalima, sirijska vojska se gotovo svakodnevno suočava sa ogromnim brojem neeksplodirane municije i mina-iznenađenja koje teroristi ostavljaju iza sebe prilikom bekstva. Ono na šta je takođe usmerena posebna pažnja jesu elementi obuke koji se tiču metoda i postupaka prilikom prve pomoći ranjenom saborcu, na prvoj liniji fronta, pod kišom neprijateljskih kuršuma.

Jedinica je selektovana od najboljih pripadnika sirijske armije koji su stekli zavidno borbeno iskustvo u proteklih nekoliko godina. Odlikuje je snažan osećaj pripadnosti, ratnički duh i tehnička opremljenost. Ovaj specijalni sastav je veoma mobilan, a njegov vozni park se sastoji od velikog broja vozila različite modifikacije, uključujući i osnovne borbene tenkove.

Ruski vojni instruktori su prisutni u praktično svim vidovima i rodovima sirijske armije. Najviše su prisutni u diviziji Tigar, koja u svom naoružanju ima ruske izviđačke bespilotne letelice i osnovne borbene tenkove T-90S.Takođe pod patronatom ruskih vojnih instruktora se nalaze i posade na sistemima PVO ruske proizvodnje, gde se sirijski raketaši osposobljavaju da rukuju najsloženijim tipovima borbene tehnike.

Inžinjerijske jedinice se uče savremenim tehnikama iz svog delokruga rada, uključujući i taktiku upotrebe specijalnih robota za deminiranje. Ruski instruktori su prisutni i u jedicama sirijskog ratnog vazduhoplovstva, artiljerijskim jedinicama, jedinicama specijalne namene itd.

Pogledajte OVDE jezive slike sa mesta nesreće pada MIG-21.

Izvor: bog-rata. com

 

Bonus video

OVOM ČOVEKU JE DOSTA DA GA DRŽAVA PLJAČKA: Neregistrovanim autom udara na sistem

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube