Najnovije

IZRAEL U PANICI: NJihovi eksperti potvrdili da nemaju šanse protiv Rusa

Sistem aktivne zaštite tenka "Trofi" nije u stanju da odbrani tenk ako ga istovremeno napadnu 2-3 protivtenkovska sredstva kao što su na primer ruski samohodni raketni sistem eksportne modifikacije „Kornet-EM“ i ručni raketni bacač RPG-30, ističu u vojno-industrijskom kompleksu države Izrael.

Rusko protivtenkovsko vozilo (Foto: jutjub)

Novi izraelski sistem aktivne zaštite tenka “Trofi”, koji je namenjen zaštiti oklopne borbene tehnike vojski Izraela i SAD, nema tako dobre karakteristike kada je u pitanju borba protiv savremenih protivtenkovskih sistema ruskog porekla. Ovo je saradniku ruske informative kuće TASS koji se nalazi na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne tehnike ISDEF 2019 u Tel-Avivu, rekao neimenovani izvor iz izraelske vojne industrije.

“Kompleks “Trofi” je pokazao visok nivo efikasnosti prilikom neutralizacije napada koji je izveden sa jednim projektilom lansiranim iz ručnog raketnog bacača ili protivtenkovskog raketnog sistema, a koji može doći iz bilo kog pravca. Međutim, ovaj kompleks aktivne zaštite ima diskutabilnu vrednost ako u uskom vremenskom intervalu po tenku dejstvuju dva ili tri protivtenkovska sredstva kao što su npr. ruski “Korneti” u paru sa ručnim raketnim bacačem” – rekao je izvor iz izraelske vojne industrije.

Ovde se govori o samohodnom protivtenkovskom raketnom sistemu eksportne modifikacije „Kornet-EM“ i ručnom raketnom bacaču RPG-30. Raketni protivtenkovski sistem „Kornet-EM“ jednovremeno može da ispali dve rakete na jedan cilj (mininalan vremenski interval između opaljenja), dok RPG-30 poseduje imititor rakete, koji se ispaljuje neposredno pred aktivaciju glavne rakete. Kompleksu „Trophy“ predstoji još puno usavršavanja da bi se efikasno mogao suprotstaviti ovakvoj šemi upotrebe modernih protivtenkovsih sredstava“- rekao je sagovornik ruske agencije TASS.

Kompleks aktivne zaštite “Trofi” se nalazi u naoružanju oklopno-mehanizovanih jedinice izraelske i američke vojske. Prema izvorima kompanije “Rafael” ukupno vreme njegove eksploatacije na različitim oklopnim platformama iznosi 500 hiljada radnih časova. U martu ove godine je potpisan ugovor u vrednosti od 79,6 miliona američkih dolara za montiranje ovog kompleksa aktivne zaštite na američke osnovne borbene tenkove M1A2 “Abrams”.

O novoj šiptarskoj zlikovačkoj akciji, pročitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube