Najnovije

SVET U NEVERICI! Masovna povlačenja američkih trupa sa ratišta!

Portparol Zajedničke operativne komande Iraka, general-major Tahsin Al-Hafaji, najavio je u petak povlačenje prve serije američkih snaga iz Iraka, prema sporazumu sa Vašingtonom.

Američka vojska. (Foto: army.mil)

Al-Hafaji je rekao da američke snage u Iraku nisu borbene jedinice, dodajući: „Imamo samo one koji ispunjavaju podršku za vazdušne udare u cilju gađanja ostataka ID-a, kao i logističke i savetodavne.“

„Danas su američke snage počele da se povlače i njihov broj je 500, koji su objavljeni u skladu sa sporazumom između Bagdada i Vašingtona.“, rekao je.

Portparol Zajedničke operativne komande Iraka primetio je da će se „povlačenje američkih snaga iz Iraka dogoditi u vrlo kratkom roku, prema rasporedu između Iraka i Sjedinjenih Država, i prema određenom vremenu“.

Irački ministar inostranih poslova Fuad Husejin otkrio je prošle srede da su Bagdad i Vašington postigli sporazum o povlačenju 500 američkih vojnika iz Iraka, nakon razgovora koji su se odvijali tokom telefonskog poziva vrhovnog komandanta oružanih snaga, premijera Mustafe Al-Kazemi, i američki državni sekretar Mike Pompeo.

Husejin je najavio da će ukupan broj američkih snaga u Iraku biti smanjen na 2.500 vojnika, ističući da preostale snage nisu borbene jedinice, te da će iračka vlada nastaviti da koordinira sa američkom administracijom, posebno na polju obaveštajnih poslova, vojni savet i obuka trupa.

Novi vršilac dužnosti američkog ministra odbrane, Kristofer Miler, izrazio je nameru da ubrza povlačenje američkih snaga iz Avganistana i Bliskog istoka, rekavši: „Došlo je vreme za povratak u domovinu. Svi ratovi moraju da se završe “, u svojoj prvoj poruci američkim oružanim snagama.

Makron na ćirilici izrazio najdublje saosećanje zbog smrti patrijarha Irineja! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube