Najnovije

PUTINOV ODGOVOR ERDOGANU! RUSI ŠALJU POJAČANJE U SIRIJU: Nakon turskih udara, Iljušin sleteo na Kamišli (VIDEO)

Rusija je zvanično najavila raspoređivanje zajedničkih rusko-sirijskih snaga na području Ain Ise, nakon niza napada turske vojske i njihovih saveznika na Raku.

Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin. (Foto: ria.ru)

U petak su ruske vazdušno-kosmičke snage počele da prebacuju snage za jačanje ruske vojne policije u Raku i Hasaku, gde je situacija nedavno eskalirala u vezi sa sukobom između Turske i Sirijskih demokratskih snaga (SDF), piše AMN. 

Prema izveštajima, ruski transportni avion IL-76 stigao je ove nedelje na aerodrom Kamišli, kako bi doneo zalihe i pojačanje za vojnu misiju u Raki i Hasaki.

U izveštajima se navodi da su Sirijska arapska vojska (SAA) i ruske oružane snage nedavno povećale svoje prisustvo u ovim provincijama, dok nastoje da ojačaju svoje jedinice duž linija fronta Ain Isa (Raka) i Tal Tamr (Hasaka).

Na video snimku koji je objavio Jutjub kanal Ru.Vesna.Su, vidi se ruski teretni avion IL-76 kako stiže na aerodrom Kamišli, što je potvrdilo izveštaje o njegovom dolasku iz sirijskih izvora.

Iako je vazduhoplovna baza Hmejmim primarna ruska baza u Siriji, aerodrom Kamišli je postao njihova sekundarna baza, posebno u istočnom delu zemlje.

Ruske i američke snage donele zajedničku odluku! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji