Najnovije

USPEŠNO ZAVRŠENO ISPITIVANJE! Rusija otkrila karakteristike sistema za rano upozorenje na raketni napad (VIDEO)

Ruski sistem za upozorenje na raketni napad (EVS) sposoban je da otkrije i prati hipersonična lansiranja raketa i da utvrdi koje mete predstavljaju pretnju, rekao je Sergej Boev, generalni direktor međudržavne akcionarske korporacije Vimpel.

Ilustracija (Foto: kremlin.ru)

Prema njegovim rečima, sistem za rano upozorenje uvek je bio razvijen na granici naučnih i tehničkih mogućnosti. Podsetio je da hipersonične letelice i rakete lete brzinom od pet ili šest maha, a raketne bojeve glave još većom brzinom.

- Ipak, naša sredstva mogu da pronađu ove ciljeve, da ih odaberu, tj. da utvrde koje mete predstavljaju pretnju, koje se nalazi u bliskom prostoru Zemlje, i da sve te podatke prijave, obrade i prikažu na komandnom mestu sistema - rekao je Boev.

Ruski sistem za upozorenje na raketni napad uključuje kopnenu komunikacionu opremu, zemaljske i svemirske informativne objekte.

Zemaljski segment sastoji se od mreže horizontalnih radarskih stanica "Voronježa", koje dežuraju u Lenjingradu, Kalinjingradu, Irkutsku, Orenburgu, u Altaju, Krasnodaru i Krasnojarskoj oblasti.

Rusija uspešno testirala sisteme za upozorenje na raketni napad

U Rusiji su uspešno završena ispitivanja ruskog sistema za upozorenje na raketne napade (SPRN), otkrio je Sergej Boev.

- Krajem decembra 2020. godine smo završili državna ispitivanja raketnog sistema za rano upozoravanje u celini, a posebno komandnog mesta - rekao je Boev za rusku tv Zvezdu.

Šta je Bajden pretio Đinpingu pročitajte OVDE.

Izvor: Informer
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji