Najnovije

PRAVAC PUSTINJA DA DOKAŽU LOJALNOST ASADU: Bivši pobunjenici poslati na front, boriće se protiv najkrvoločnijeg neprijatelja

Bivši pobunjenici iz južne sirijske provincije Dara pridružiće se borbi protiv ćelija ID u centralnom regionu, izvestila je 25. februara agencija "Enab Baladi".

Asad sa vojskom (Foto: SANA)

Prema izjavi opozicije, borci iz Osme brigade, jedinice Petog korpusa Sirijske arapske vojske (SAA) koja u svojim redovima inače ima bivše pobunjenike iz Dare, već su na putu ka centralnom regionu.

Izvor upoznat sa tim pitanjem rekao je za "Enab Baladi" da je plan raspoređivanja bivših pobunjenika u centralnom regionu dogovoren na nedavnom sastanku visokih ruskih oficira i Ahmeda al-Oude, komandanta Osme brigade.

- Vojni konvoj Petog korpusa krenuo je 25. februara, iz Dare, prema sirijskoj pustinji - rekao je izvor.

- Borci Petog korpusa biće smešteni na putu između Palmire i grada Al-Majadina, južno od Deir ez Zora.

Desetine hiljada pobunjenika u Dari pridružilo se procesu pomirenja nakon velike akcije SAA i njenih saveznika sredinom 2018. godine.

Odmah nakon pridruživanja procesu pomirenja, bivši pobunjenici uništili su vojsku Kalida ibn al-Valida, povezanu sa ID, u zapadnoj Dari. Kasnije iste godine, pomogli su u eliminaciji ćelija ID iz severne Al-Suvaide.

Ćelije ID su tokom poslednje godine pokrenule desetine napada na SAA i njihove saveznike iz glavnog uporišta u centralnom regionu, pustinje Homs.

Raspoređivanje bivših pobunjenika Dare u centralnoj Siriji pojačaće pritisak na ćelije ID. To će istovremeno poboljšati koordinaciju između sirijske vojske i bivših pobunjenika.

Stepinac proglašen za sveca usred Srbije! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Enab Baladi

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube