Najnovije

ZELENSKI NA PRVOJ LINIJI FRONTA: Putin mu poslao poruku preko Merkelove

Predsednik Ukrajine Vladimir Vladimir Zelenski razgovarao je sa vojskom na položajima u blizini kontaktne linije u Donbasu, saopštila je pres služba njegovog kabineta.

Zelenski u rovu (Foto: Predsedništvo Ukrajine)

Vojnici su mu govorili o situaciji u zoni borbenih dejstava. Zelenski im se zahvalio na usluzi i uručio državne nagrade i poklone. Tada je zajedno sa vojskom ručao u vojničkoj menzi.

Predsednik Ukrajine stigao je u Donbas zbog zaoštravanja situacije u zoni sukoba. Nedavno je OEBS izvestio o značajnom povećanju broja kršenja prekida vatre, a narodne milicije republika Donbasa tvrde da su Oružane snage Ukrajine pojačale granatiranje i upotrebu artiljerije. Ima i civilnih žrtava: 3. aprila u selu Aleksandrovskoje u DNR ukrajinskim dronom je ubijeno dete. Vlasti DNR veruju da akcije ukrajinske vojske ukazuju na pripreme za ofanzivu punih razmera.

Ruski predsednik Vladimir Putin u današnjem telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel skrenuo je pažnju na provokativne akcije Kijeva, koje namerno pogoršavaju situaciju u Donbasu, i naglasio potrebu da Ukrajina ispuni Minske sporazume, pre svega, da uspostavi direktan dijalog sa DNR i LNR i legalizuje poseban status Donbasa.

Šta za to vreme ruska vojska radi u Siriji, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube