Najnovije

KINESKI STRUČNJACI: Napad na Rusiju kreće iz dva pravca, jedan je sa Krima

Ukrajina i Japan mogu pokušati da zadaju dvostruki udarac Rusiji. Glavne mete napada mogu biti poluostrvo Krim i Kurilska ostrva, zaključuju stručnjaci iz kineskog lista Sohu.

Rusija (Foto: RI(A Novosti)

Oni veruju da bi Ukrajina mogla da pokuša da udari na ruske vojne baze na Krimu. Ističe se da su nedavno oružane snage Ukrajine pojačale svoje obaveštajne aktivnosti u blizini ruske granice. Oni koriste bespilotne letelice za praćenje situacije i špijuniranje kretanja ruske vojske, piše Sohu.

Stručnjaci sumnjaju da Kijev razmatra mogućnost napada na rusku teritoriju ili da organizuje provokaciju. Istovremeno, Ukrajina neće učiniti ništa dok SAD ne daju zeleno svetlo.

„Rusiji bi mogli da nanesu dvostruki udarac. Istovremeno sa provokacijama na Krimu, Japan, koji je odavno želeo da proširi svoje granice na račun Kurilskih ostrva, preduzeće aktivne korake“, piše u članku.

U isto vreme, prema kineskim stručnjacima, praktično je nemoguće pobediti Rusiju u slučaju prave vojne konfrontacije. Prema njihovim rečima, ako strana vojska započne ofanzivu, biće potpuno poraženi za samo 10-15 dana.

Šta se za to vreme dešava na Crnom moru, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube