Najnovije

DONBAS I SIRIJA UJEDINJENI: DNR postigla niz ugovora sa Damaskom

Delegacija Donjecke Narodne Republike boravila je u radnoj poseti Sirijskoj Arapskoj Republici. Predstavnici DNR su održali niz sastanaka sa lokalnim političarima i društvenim organizacijama, saopštavaju mediji iz Donjecka.

DNR (Foto: RIA Novosti)

Delegacija iz Donjecka provela je četiri dana na teritoriji Sirije. Tokom ovog vremena mogli su da razgovaraju sa liderom Arapske socijalističke partije „Baas“, dr Mahdijem Dahlalahom. Predstavnici DNR i Sirije ukazali su na važnost uspostavljanja odnosa dve države, koje prolaze kroz težak ratni period u istoriji. Takođe surazgovarali o temi investicija i drugim pitanjima.

Ministarstvo spoljnih poslova DNR nastoji da ojača veze u inostranstvu i proširi prisustvo republike u svetu. Rezultat putovanja u Siriju bio je niz sporazuma o perspektivnom razvoju bilateralnih projekata između Donjecka i Damaska.

Što se tiče diplomatskih predstavništava DNR u Svetu, podsećamo da je zvanični Donjeck imao svoju kancelariju u Francuskoj, u Marseju, ali je sud Pete republike naložio da se ta institucija zatvori.

Donjecka Narodna Republika je takođe uspostavila diplomatske odnose sa Južnom Osetijom i Abhazijom, sa kojima ima uspešnu trgovinsku razmenu.

Iz koja dva pravca planiraju da napadnu Rusiju, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube