Najnovije

UKRAJINSKA SREBRENICA: Kremlj objavio kada će se Rusija uključiti u rat u Donbasu

Kremlj veruje da eskalacija sukoba u Donbasu može dovesti do ponavljanja tragedije u Srebrenici, i u kom slučaju je Rusija spremna da interveniše da bi to sprečila, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Donbas (Foto: RIA Novosti)

„Ukrajinska strana, o tome se može suditi po raznim izjavama, ne odbacuje u potpunosti ideju vojnog rešenja sopstvenog problema sa jugoistokom“, rekao je portparol Kremlja.

Pored toga, prema njegovim rečima, dinamika razvoja situacije na liniji razgraničenja u Ukrajini stvara „opasnost od obnavljanja neprijateljstava u punom obimu“.

„U Kremlju postoji bojazan da će se u Ukrajini ponovo pokrenuti građanski rat. A ako bude građanskog rata u blizini naših granica, to će predstavljati pretnju Rusiji “, rekao je Peskov.

Prema Peskovu, Rusija će zaštititi svoje građane koji žive na teritoriji Donbasa, čak iako su oni i državljani Ukrajine. Ova situacija nije jedinstvena i dvojno državljanstvo neće predstavljati smetnju, rekao je portparol Kremlja.

„U slučaju izbijanja neprijateljstava i u slučaju potencijalnog ponavljanja tamošnje ljudske katastrofe, slične Srebrenici, koju je predsednik Putin već pomenuo, inače, nijedna zemlja na svetu neće ostati po strani. I sve zemlje, uključujući Rusiju, preduzimaće mere da se takve tragedije ne ponove “, rekao je Peskov.

Iz kojih pravaca će krenuti napad na Rusiju, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube