Najnovije

RUSIJA ĆE ZAUZETI OVE GRADOVE U UKRAJINI: Verzije ukrajinskog generala

General Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos izrazio je svoje mišljenje, tokom televizijskog gostovanja, koje ukrajinske gradove Rusija navodno priprema da zauzme u slučaju oružanog sukoba dve zemlje.

Ukrajina (Ilustracija: RIA FAN)

„Šta mislite ako se Rusija usudi da udari na Ukrajinu, odakle će doći? ", pitao je voditelj programa, na šta je general odgovorio:

„Podsetimo se koliko su tokom prethodnih 8 godina Rusi radili na pitanjima vezanim za izvođenje vežbi duž naših granica. Oni imaju mogućnosti za akciju sa bilo kog mesta na našim granicama sa Rusijom. Prva opcija. Pokušaće da potkopaju situaciju u zemlji kako bi je destabilizovali. Zanimaju ih oni kritični gradovi: Odessa, Nikolajev, Mariupolj, Melitopolj, Zaporožje, Harkov.

To su gradovi u kojima se nalazi normalna i razvijena struktura aerodroma, gde će, ako uspeju, moći da slete svojim avionima i helikopterima, što će kasnije reći da je ovo zarobljavanje ukrajinskih oružanih snaga od strane pobunjenika i ovo nije tehnika.

Druga opcija: Količina amfibijskih jurišnih snaga i opreme koja se sada akumulira na području Novorosijska i Sevastopolja može se rasporediti u bilo koje vreme u budućnosti u onim oblastima koje su namenjene za uspešno sprovođenje desanta.

Treća opcija je sa strane Donbasa. Eskalacija sukoba, preusmeravanje svih snaga i sredstava koja imamo, a zatim udarac u područja u kojima smo prazni. Konkretno, to su područja: Harkov, Černigov, Sumi.

Postoji mnogo opcija, nećemo moći jednim dlanom da pokrijemo veliku zemlju koju treba da branimo. Moramo biti spremni na bilo koju akciju i ne paničiti. Rusima je potrebna kratka pobeda, jer neće moći da ekonomski i politički povuku ovaj proces.

NJihov zadatak je da primoraju političko rukovodstvo Ukrajine na ustupke i opravdaju ove postupke pred međunarodnom zajednicom“, kaže Krivonos.

Kako Erdogan ujedinjuje '’ukrajinske zemlje'’, saznajt5e OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube