Najnovije

HAOS NA FRONTU! Huti u žestokoj ofanzivi slomili neprijatelja! Ima mrtvih! (VIDEO)

Huti (kako je poznat Ansar Allah) su objavili su video nedavnog napada njihovih boraca 16. aprila na sudanske snage u severozapadnoj jemenskoj provinciji Hadža.

Huti. (Foto: Jutjub)

Na 18-minutnom video snimku vide se hutski borci koji napadaju sudanske oružane snage zapadno od Harada. Huti jurišaju na mrežu prednjih položaja, minobacačke stubove, kao i na malo selo koje su zauzeli sudanski vojnici.

Smeli napad Huta primorao je sudanske trupe da se povuku sa svojih položaja bez pokazivanja stvarnog otpora. Hutski borci koristili su samo puške i raketne granate.

Tokom napada, nekoliko sudanskih vojnika je ubijeno. Huti su takođe zaplenili gomilu oružja, uključujući teške mitraljeze, automatske bacače granata, minobacače i granate na raketni pogon.

Sudanska vojska je drugi najveći doprinos koaliciji koju predvodi Saudijska Arabija nakon same saudijske vojske. Ranije ove godine, Huti su otkrili da je do sada u Jemenu ubijeno 4.416 pripadnika sudanske vojske.

Uprkos velikim gubicima i sudanskom puču iz 2011. godine, Kartum tek treba da napusti koaliciju koju predvodi Saudijska Arabija. 2019. godine najavljen je plan povlačenja 10 000 sudanskih vojnika iz Jemena. Međutim, povlačenje se nikada nije dogodilo.

Ambasador se osilio! Zapretio predsedniku Rusije! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube